Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Αφιέρωμα στον Bernd Alois Zimmermann

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Αφιέρωμα στον Bernd Alois Zimmermann

0.0
Περιγραφή
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του αφιερώματος στον Γάλλο συνθέτη Olivier Messiaen τον περασμένο Μάρτιο, που σηματοδότησε την εκκίνηση μίας νέας σειράς εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην μουσική και σε σημαντικούς συνθέτες του 20ου και 21ου αιώνα, το Ωδείο Αθηνών διοργανώνει μεταξύ 13 – 16 Νοεμβρίου 2019, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, μία αντίστοιχη σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένη στον Γερμανό συνθέτη Bernd Alois Zimmermann. To αφιέρωμα αυτό, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και η Bernd-Alois Zimmermann Society, υποστηρίζεται από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Νίκος Αθηναίος.

Το παρόν αφιέρωμα αποτελεί μέρος του προγράμματος "Side by Side", που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 με το αφιέρωμα στον Olivier Messiaen. Το "Side by side" είναι ένα νέο διαγενεακό πρόγραμμα που στοχεύει να φέρει νέους καλλιτέχνες στο πλευρό καταξιωμένων επαγγελματιών, μια ιδέα του Goethe-Institut και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος με την υποστήριξη του Γαλλο-Γερμανικού Πολιτιστικού Ταμείου.

Το λεπτομερές πρόγραμμα του αφιερώματος, περιλαμβάνονται μία σειρά από σημαντικές συναυλίες, διαλέξεις, προβολές φιλμ και ανοικτές συζητήσεις, καθώς και ένα Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες.

Ειδικά για το Εργαστήρι Σύνθεσης ισχύουν τα εξής:
Το Εργαστήρι Σύνθεσης με τον συνθέτη Michael Denhoff, απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες Σύνθεσης τόσο του Ωδείου Αθηνών, όσο και άλλων μουσικών ιδρυμάτων, οι οποίοι/-ες ξεκινώντας από μία μελέτη των χαρακτηριστικών και των απόψεων της μουσικής του Bernd Alois Zimmermann, καλούνται να συνθέσουν σύντομα έργα, διάρκειας 3-5 λεπτών, από σόλο-όργανο ως κουαρτέτο, επιλέγοντας ανάμεσα στα εξής όργανα: κλαρινέτο, βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο.
Τα μαθήματα θα είναι στα Γερμανικά ή/και στα Αγγλικά.
Για προπαρασκευαστική μελέτη και σαν πρόταση ενός προσανατολισμού, συνιστώνται τα εξής έργα του Bernd Alois Zimmermann:
– Présence für Violine, Violoncello und Klavier (1961)
– Intercommunicazione für Violoncello und Klavier (1967)
– Sonate für Violine solo (1951)
– Vier kurze Studien für Violoncello solo (1970)
– Konfigurationen – Acht Stücke für Klavier (1954/56)
Το Εργαστήρι Σύνθεσης κορυφώνεται με την τελική συναυλία στις 16/11/2019, ώρα 20:30, με επιλεγμένα έργα από το ίδιο το Εργαστήρι.

Τα δίδακτρα για την συμμετοχή στο Εργαστήρι Σύνθεσης είναι 40€ για εξωτερικούς συμμετέχοντες και 25€ για μαθητές του Ωδείου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019, μαζί με το έργο τους σε μορφή pdf και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα 100-120 λέξεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nikos.athineos@gmail.com. 

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ινστιτούτο Γκαίτε, κυρία Ίρις Ασημακοπούλου, τηλ. 210 3661 004, iris.asimakopoulou@goethe.de

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021