Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας

0.0
Περιγραφή
Οι Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας εστιάζουν στην παρουσίαση και την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων γειτονιών και περιοχών της Αθήνας με έμφαση την αρχιτεκτονική τους αλλά και το πολιτισμικό πλαίσιο ανάπτυξής τους.

Οι Διαδρομές στις Γειτονιές της Αθήνας βασίζονται σε ιστορικούς και θεωρητικούς άξονες "ανάγνωσης" της πόλης. Η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, ο συσχετισμός της με τα διεθνή κινήματα, τα παράλληλα ιστορικά και καλλιτεχνικά ρεύματα, αποτελούν το υπόβαθρο για την ανάγνωση αυτή. Με την αρχιτέκτονα/πολεοδόμο Χαρίκλεια Χάρη.

Με αφορμή τα μαθήματα μπορούν να οργανωθούν και επιτόπιες επισκέψεις.

Ενότητα 1: 18 & 25 Οκτωβρίου 2019
Η Αθήνα του 19ου αιώνα – Πρώτες Γειτονιές και η εξέλιξή τους σήμερα.
Οι πρώτες γειτονιές του Ιστορικού κέντρου (Ψυρρή, Νεάπολη, Μεταξουργείο κ.α.), τα χωριά-δορυφόροι (Μαρούσι, Κηφισιά κ.α) και η εξέλιξή τους. Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων σήμερα. Το θαλάσσιο μέτωπο.

Ενότητα 2: 1 & 8 Νοεμβρίου 2019
Η Αρχιτεκτονική του Δημόσιου Χώρου.
Οι πλατείες της Αθήνας μέσα από την εξέλιξή και ανάπλαση τους με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και τα αρχαιολογικά πάρκα της Αθήνας. Οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και η σχέση τους με τις γειτονιές και τους κατοίκους (Φιλοπάππου, Ακαδημία Πλάτωνος).

Ενότητα 3: 10 & 17 Ιανουαρίου 2020
Το φυσικό ανάγλυφο.
Τα ποτάμια της Αθήνας, ο Κηφισός, ο Ιλισσός και ο Ηριδανός θα ξεδιπλωθούν μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, ανακαλύπτοντας μία άγνωστη φυσική τοπογραφία της Αθήνας.

Παρασκευή, 18:00-20:00

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 100€ / Κόστος συμμετοχής ανά ενότητα: 40€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020