Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Εγγραφές σε Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος: "Συμπόσιον ή Περί Έρωτος"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
ποιήματα (Διάφορα)

Εγγραφές σε Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος: "Συμπόσιον ή Περί Έρωτος"

0.0
Περιγραφή
Το συμπόσιο αποτελούσε στην αρχαιότητα ένα ξεχωριστό είδος ψυχαγωγίας με αριστοκρατικά χαρακτηριστικά: μετά το δείπνο οι άνδρες στεφανωμένοι έπιναν μαζί (ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες), απάγγελναν ποιήματα, συζητούσαν και έπαιζαν παιχνίδια, ενώ στην αρχή και στο τέλος του συμποσίου έκαναν σπονδές και έψελναν ύμνους προς τιμήν των θεών. Το σκηνικό ενός τέτοιου συμποσίου χρησιμοποίησε ο Πλάτων για το δικό του ομώνυμο έργο. Θέμα της συζήτησης στο πλαίσιο του συμποσίου, είναι ο έρωτας. Οι συνδαιτυμόνες αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν -ο καθένας κατά τη δική του αντίληψη και με τον δικό τον τρόπο- το θέμα.

Έχοντας ως βάση το κείμενο του Πλάτωνα, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές, τεχνικές και ρεύματα της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας, της συγγραφής, της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας, της μουσικής. Οι εργασίες πάνω σε αυτούς τους άξονες της θεατρικής τέχνης θα λειτουργήσουν κυκλικά, έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχων να περάσει από όλους τους ρόλους που απαρτίζουν το θεατρικό γεγονός, λειτουργώντας κατά συνθήκη ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, μουσικός.

Βασικός άξονας του εργαστηρίου θα είναι η ευρύτερη έρευνα γύρω από το έργο (ως μορφή και ως περιεχόμενο) σε διάλογο με το υλικό αναφορών των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν υπό μορφή παράστασης στο 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος τον Ιούλιο του 2020 στην Ελευσίνα.

Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις σε κανένα από το παραπάνω πεδία. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ομαδικά πάνω στο σύνολο των απαιτήσεων μιας ερευνητικής παραστασιακής διαδικασίας. 

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μιχάλης Πανάδης, Μαριέλλα Παναγιώτου

Ημέρα γνωριμίας: Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 12.30
Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12.30, και κάθε ΣάββατοΔείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Εγγραφές: info@dentra.gr / 6983313302 (ώρες 17.00-22.00)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017