Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

Eυγενία Κουμαντάρου έκθεση φωτογραφίας "Ταπεινός παράδεισος"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Eυγενία Κουμαντάρου έκθεση φωτογραφίας "Ταπεινός παράδεισος"

0.0
Περιγραφή
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Ευγενία Κουμαντάρου φωτογράφιζε την Τήνο, επιστρέφοντας και αποτυπώνοντας κάθε φορά μια νέα διαδρομή εξωτερικής και εσωτερικής αναζήτησης.

Πρώτα απεικονίζονται το τοπίο και η ζωή των Κάτω Μερών της Τήνου, που πηγάζουν από τα μεσαιωνικά χρόνια, και μεταμορφώνονται με την καλλιτεχνική ματιά σε έναν ταπεινό παράδεισο. Οι φωτογραφίες αναδεικνύουν αυτό το "χειροποίητο νησί" μέσα από καμπυλωτές πεζούλες, ατέλειωτους πέτρινους τοίχους, κυκλικά αλώνια και τετραγωνισμένα χωράφια. Τα πορτρέτα της, αποτυπώνουν συμπονετικά τη σκληρότητα της ζωής των χωρικών και απεικονίζουν με τρυφερότητα τα ζώα, συντροφιά αναπόσπαστα συνδεδεμένη, με την ευημερία των αγροτών.

Προχωρώντας πέρα από τη συμβολική απεικόνιση της Τήνου, η Κουμαντάρου κινείται προς το αφηρημένο. Αρχικά αφαιρώντας το πλαίσιο και στη συνέχεια και τις απτές λεπτομέρειες, μετατρέπει καμάρες και κατώφλια, γωνίες και παράθυρα, από αρχιτεκτονικά στοιχεία, σε επιφάνειες όπου σκοτάδι και φως αιωρούνται σε μία εύθραυστη ισορροπία. Αισθησιακές φόρμες αναδύονται από τις σκιές, γαληνεύοντας την ψυχή και αποκαλύπτοντας, εικόνα με εικόνα, πως ο ταπεινός παράδεισος που αναζητούμε έξω, ενδεχομένως να περικλείεται και μέσα μας.

Εγκαίνια: 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00

Ξεναγήσεις:
Κυριακή 19/01/2020 στις 12:00: Η φωτογράφος Ευγενία Κουμαντάρου και ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος συνομιλούν για τον "Ταπεινό παράδεισο" μπροστά στις φωτογραφίες της ομώνυμης έκθεσης.
Κυριακή 26/01/2020 στις 16:00: Ξενάγηση από τη φωτογράφο Ευγενία Κουμαντάρου.
Πέμπτη 30/01/2020 στις 18:30: Ξενάγηση από τον Ιστορικό και Θεωρητικό της Τεχνης, Παντελή Τσάβαλο και συζήτηση στο καφέ του Μουσείου.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Εισιτήρια: 5€, 2.5€
Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις επιβαρύνει το εισιτήριο της έκθεσης κατά € 2 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017