Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Σινεμά

Κύκλος προβολών "Τόπο στους μικρομηκάδες!"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Κύκλος προβολών "Τόπο στους μικρομηκάδες!"

0.0
Περιγραφή
Κύκλος προβολών: "Τόπο στους μικρομηκάδες!" μια επιλογή από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους στην καρδιά της Αθήνας.

Ξενόγλωσσες ταινίες σκηνοθετών ελληνικής καταγωγής.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 17.00 το απόγευμα, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει για το 2020 τον κύκλο προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους με τίτλο "Τόπο στους μικρομηκάδες" που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, συνεχίζοντας έτσι το αφιέρωμά της στην dream team της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας των τελευταίων ετών.

Αυτή τη φορά, το πρόγραμμα παρουσιάζει επτά συναρπαστικές ξενόγλωσσες μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων ετών που υπογράφουν έλληνες (ή ελληνικής καταγωγής) σκηνοθέτες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο πρόσφατες ταινίες που φέτος συζητήθηκαν πολύ: το Olla της Αριάν Λαμπέντ από τη Γαλλία και το Index του Νικόλα Κολοβού από τη Σουηδία.

Συνολικά, πρόκειται για ταινίες στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα δανέζικα και τα αραβικά, οι οποίες απέσπασαν κορυφαία βραβεία στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παρουσιάστηκαν ή/και διακρίθηκαν σε κορυφαία διεθνή φεστιβάλ, παίχτηκαν ή βραβεύτηκαν στις Νύχτες Πρεμιέρας ήδη από το 2012.
Ταινίες τους θα μας δείξουν αυτή τη φορά οι Άρτεμις Αναστασιάδου (Calling, 2017, 16’), Ολιβερ Κριμπάς (Ghost in the machine, 2012, 19’), Νικολέτα Λεούση (Signed agreement, 2012, 23’), Γαβριήλ Τζάφκας (Sailor, 2014, 17’), Nίκος Τσεμπερόπουλος (Simon says, 2015, 13’) και Nικόλας Κολοβός (Ιndex, 2019, 12’). To πρόγραμμα θα κλείσει με το σκηνοθετικό ντεμπούτο της γνωστής πρωταγωνίστριας του Γιώργου Λάνθιμου και της Αθηνάς Τσαγγάρη Αριάν Λαμπέντ με τίτλο Olla (2019, 27’). Πρωταγωνιστεί η Ρομάνα Λόμπατς.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές που θα παρευρεθούν.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος: 3€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020