Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Πανούκλα 2022 - Ωδή στο Θάνατο" από την ομάδα Αbnormal

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Πανούκλα 2022 - Ωδή στο Θάνατο" από την ομάδα Αbnormal

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 80'

Μια χοροθεατρική παράσταση, βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ.

Η σκηνοθέτις Πηνελόπη Φλουρή και η ομάδα Abnormal, μετά τον "Ξένο" (Bios, 2016) καταπιάνονται με το επόμενο κείμενο της τριλογίας του Καμύ, την "Πανούκλα" και την παρουσιάζουν από τις 27 Μαΐου έως 12 Ιουνίου στο Μπάγκειον.

Η Πανούκλα του Αλμπέρτ Καμύ αποτελεί αφορμή να μιλήσουμε για τη Πανούκλα του σήμερα, για όλα όσα πεθαίνουν γύρω μας και μέσα μας, γελώντας με αυτά, τραγουδώντας και πενθώντας για αυτά. Η παράσταση φωτογραφίζει έναν παράλογο , μονότονο και δίχως ζωή μοντέρνο κόσμο γεμάτο αντιφάσεις . Κάθε πλάσμα πασχίζει για την προσωπική του ελευθερία, όμως "κανείς δεν θα είναι ποτέ ελεύθερος όσο υπάρχουν μάστιγες".

Το εμβληματικό αυτό κείμενο, η "Πανούκλα" του Καμύ, έρχεται να συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα και το "παράλογο" ξεκινά! Ο κεντρικός ήρωας αφηγείται όλα τα γεγονότα που συνέβησαν σε μια πόλη που έπεσε επιδημία πανούκλας, και σε δεύτερο επίπεδο παρακολουθούμε τους ήρωες-αντιήρωες, "σε μια πόλη τελείως μοντέρνα", να βρίσκονται μέσα στη διαδικασία ενός μαθήματος που περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις και αναπνοές. Τα πρόσωπα του έργου εξαντλούνται σωματικά για να βρεθούν στο αιώνιο Παρόν, αναζητώντας την ισορροπία, την ψυχική και σωματική γαλήνη και την αποδοχή. Οι ήρωες-αντιήρωες θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα γελάσουν μέχρι θανάτου. Θα καταρρεύσουν, θα ξανασηκωθούν, θα ζήσουν το παράλογο, θα το αποδεχτούν, θα μείνουν στην άκρη παρατηρώντας το, θα περιμένουν ως το τέλος.

Υπόθεση:
Ο αφηγητής (Ριέ) παρατηρεί και περιγράφει τα παράξενα γεγονότα που συνέβησαν σε μια πόλη τελείως μοντέρνα. Ενώ οι άνθρωποί ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους, σχεδιάζουν ταξίδια και αγαπιούνται χωρίς να το ξέρουν (λόγω έλλειψης χρόνου και σκέψης), τα ποντίκια κάνουν την εμφάνιση τους και άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν. Η ησυχία της ήρεμης μέχρι τότε πόλης διαταράσσεται. Η πόλη αναγκάζεται να ακολουθήσει αυστηρά μέτρα, θέτοντας τελικά τον αποκλεισμό της. Βρισκόμαστε σε καραντίνα και οι ήρωες του Καμύ στέκονται χωρίς ελπίδα, χωρίς μνήμη και χωρίς προσμονή για το μέλλον. Πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας είναι ο Θάνατος. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Διασκευή Κειμένου: Πηνελόπη Φλουρή / Ομάδα Abnormal
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Κίνηση: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Σχεδιασμό Φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Σχεδιασμός αφίσας: Μαριθέα Χατζή

Αφηγητής: Τάσος Ράπτης
Παίζουν: Ανδρέας Μυλόπουλος, Αναστασία Τζελέπη, Πηνελόπη Φλουρή
Μουσικός επί σκηνής: Φίλιππος Δραγούμης  

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (10)

Εισιτήρια

Εισιτήρια: 14€ & 10€ (άνεργοι, φοιτητές)

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo