Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΚΕΡΚΥΡΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Παναγιώτης Μαυρόπουλος έκθεση "Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων"

Δωρεάν εκθέσεις

Παναγιώτης Μαυρόπουλος έκθεση "Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων"

0.0
Περιγραφή
Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο "Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων" του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου.

Εγκαίνια: Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 20:00 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν μια σειρά ζωγραφικών έργων μεικτής τεχνικής, εμπνευσμένα κυρίως από την ελληνική μυθολογία καθώς και από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων. Τα έργα του καλλιτέχνη ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη τεχνική και την προσεκτικά επιλεγμένη παλέτα έντονων χρωμάτων.

Ένας μικρός πρόλογος του εικαστικού Παναγιώτη Μαυρόπουλου:
"Από το 2020 ως σήμερα αναζήτησα δημιουργική εκτόνωση εργαζόμενος πάνω σε διάφορες ενότητες. Ταυτόχρονα, εργάστηκα και δημιούργησα μια σειρά έργων που εκθέτω με τον γενικότερο τίτλο: "Έργα που αφηγούνται Ιστορίες και Ζωές Ανθρώπων".
Μπορεί φαινομενικά τα έργα να δείχνουν θεματικά και …κάπως ασύνδετα μεταξύ τους. Ωστόσο, όσοι με γνωρίζετε (πιο προσωπικά) καταλαβαίνετε πως… η υποβόσκουσα αγάπη μου για τη μυθολογία προς το γκροτέσκο και το σατιρικό στοιχείο, καθώς και η ροπή που έχω προς την εσκεμμένη λαϊκότητα, αποτελούν την πραγματική σύνδεση αυτών των ζωγραφιών μου.
Ακόμα, η αγάπη μου να μπλέκω ιστορίες και να λέω παραμύθια (π.χ.) με έκαναν να δω την παλιά ομηρική ιστορία του Οδυσσέα και του Αλκίνοου με ένα άλλο μάτι. Θέλησα να την ζωγραφίσω και να την αφηγηθώ σαν να συμβαίνει σήμερα μέσα σε κάθε κορφιάτικη οικογένεια, όπου τα μέλη της μπορεί να φέρουν παλιά ομηρικά ονόματα…"

Βιογραφικό:
O Ps.Mavro/Stavriotis (Παναγιώτης Σπ. Μαυρόπουλος) γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1955 στην Κέρκυρα. Από μικρός εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε και εργάστηκε. Τα πρώτα του μαθήματα στη ζωγραφική τα πήρε από την εμβληματική ζωγράφο Ελένη Σταθοπούλου, στην (τότε πρότυπη) Παπαστράτειο Δημόσια Σχολή. Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα Γραφικών Τεχνών της Σχολής Δοξιάδη με δασκάλους τους: Aγρανιώτη, Σπέντζα, Βασιλιάδη, Ιερωνυμίδη, Kατσουλίδη, Γεωργιάδη, Παρμακέλη, Zουμπουλάκη και Λιδάκη. Την επαγγελματική του εμπειρία ως γραφίστας απέκτησε δίπλα στον Κωνσταντινουπολίτη Φρίξο Ποταμιάνο. Την περίοδο 1982 - 1983 εργάστηκε στο εργαστήρι σκηνογραφίας του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε εικαστικά δρώμενα και έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βορρέ, στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, σε άλλες Πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΚΕΡΚΥΡΑ
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 16:00

12 Ιουνίου 2024 - 31 Ιουλίου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo