Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΜΥΚΟΝΟΣ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Αγροτομουσείο Μυκόνου

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Αγροτομουσείο Μυκόνου

0.0
Περιγραφή
Το Αγροτομουσείο Μυκόνου ιδρύθηκε με αφορμή το 1ο Συμπόσιο Λαογραφικών Μουσείων της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο το 1984.

Ενσάρκωσε την ιδέα ενός υπαίθριου μουσείου και περιέλαβε ως εκθέματά του το μύλο του Μπόνη και κάποιες νεότερες αγροτικές εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, όπως το αλώνι, ο περιστερώνας και ο φούρνος. 

Το αλώνι, ο μύλος και ο φούρνος είναι οι τρεις εγκαταστάσεις που για πολλούς αιώνες εξασφάλιζαν στο Μυκονιάτη το ψωμί, το βασικότερο στοιχείο της διατροφής του.

Σκοπός του Αγροτομουσείου είναι να διασώσει και να συντηρήσει ζωντανό το στοιχείο της αγροτικής νησιωτικής Ελλάδας, το οποίο στην Μύκονο καλείται "χωριό". 

Επίσης, στο Αγροτομουσείο Μυκόνου μπορεί κανείς να δει ομάδες εργαλείων και μηχανημάτων από την προβιομηχανική ή πρωτοβιομηχανική εποχή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή και την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. 

Στο μουσείο εντάσσονται:
Ο ανεμόμυλος Bonis, ο οποίος είναι σε πλήρη λειτουργία και είναι επισκέψιμος από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο καθημερινά κατόπιν ραντεβού στο 6944 201290 και από τα ταξιδιωτικά γραφεία στο νησί.

Το σπίτι της Λένας, κοντά στα τρία πηγάδια, είναι μια γοητευτικά διατηρημένη, αυθεντική μεσαιωνική κατοικία του 19ου αιώνα, η οποία είναι πλήρως επιπλωμένη και εξοπλισμένη με έπιπλα αντίκες και οικιακά σκεύη.

Το Αγροτομουσείο και το Σπίτι της Λένας είναι επισκέψιμα από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Δείτε που παίζεται (1)

Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΜΥΚΟΝΟΣ
Καθημερινά 18:30 - 21:30
Δευτέρα 11:00 - 14:00
Τρίτη 11:00 - 14:00
Παρασκευή 11:00 - 14:00

Εισιτήρια

Είσοδος για το αγροτομουσείο και τον Μύλο με ελεύθερη συνεισφορά.
Είσοδος για το Σπίτι της Λένας: 2€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017