Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

Παρακολουθήστε online την παράσταση "Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Παρακολουθήστε online την παράσταση "Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής"

0.0
Περιγραφή
Το Θέατρο Πορεία, που σε λίγο κλείνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, προσφέρει στο κοινό, τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδικτυακά & χωρίς αντίτιμο, 12 από τις πλέον σημαντικές του παραγωγές.

• Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Cezaris Grauzinis, 2006, Σάββατο 4/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας).

Η υπόθεση του έργου:
Τέσσερα ζευγάρια που ζουν ανάμεσά μας συναντιούνται σε ένα φανταστικό ξενοδοχείο, με μοναδική αποσκευή, τη banalilite της καθημερινότητάς τους. Ο χρόνος κυλά μηχανικά και οι μέρες περνάνε απελπιστικά όμοιες. Καθώς οι οκτώ άνθρωποι φτάνουν στα όριά τους, ο μύθος του Δάφνη και της Χλόης μοιάζει σαν τη μόνη έξοδο διαφυγής. Τα τέσσερα ζευγάρια τολμούν να οδηγηθούν από τον εκκεντρικό maitre d' hotel, σε ένα τολμηρό παιχνίδι ενηλίκων, που λαμβάνει χώρα στο ειδυλλιακό τοπίο της αρχαίας Λέσβου. Η ανασύνθεση της ιστορίας του αθώου έρωτα μεταξύ των δύο βοσκών μετατρέπει τη ρουτίνα σε ποίηση, απελευθερώνει τα πρόωρα γερασμένα σώματα των ηρώων, ερεθίζει την ακρωτηριασμένη τους φαντασία, ξυπνά τα καταπιεσμένα τους ένστικτα, διεγείρει τις απονεκρωμένες αισθήσεις τους, δίνει ένα καινούργιο πρόσωπο στον απομυθοποιημένο σύντροφο της ζωής τους. Η ιστορία του Δάφνη και της Χλόης "προσβάλλει" τους ήρωες και το κοινό σαν θεραπευτική επιδημία, μέσα από οργιώδεις αυτοσχεδιασμούς και εναλλαγές ρόλων. Οι οκτώ άνθρωποι φεύγουν με τη δέσμευση να φυλάξουν τα αισθήματά τους για πάντα.

Δραματοποίηση - σκηνοθεσία: Cezaris Grauzinis
Σκηνικά - κοστούμια: Vytautas Narbutas
Μουσική: Martynas Bialobzeskis
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ουρανία Κακουλίδου
Βοηθός σκηνογραφου: Γκέλυ Καλαμπάκα

Διανομή:
Συνταξιδιώτης: Δημοσθένης Ελευθεριάδης
Συνταξιδιώτης: Εύα Κεχαγιά
Συνταξιδιώτης: Δημήτρης Κουρούμπαλης
Συνταξιδιώτης: Πολυξένη Ακλίδη
Συνταξιδιώτης: Βασιλική Κυπραίου
Συνταξιδιώτης: Μανώλης Μαυροματάκης
Συνταξιδιώτης: Μάρω Παπαδοπούλου
Συνταξιδιώτης: Απόστολος Πελεκάνος

Δείτε την παράσταση εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021