Περιγραφή
Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λάμπρου Ορφανού (1916-1995) και της δωρεάς των 17 έργων, στη μνήμη των γονέων του, από τον κ. Μίνωα Ορφανό στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, διοργανώνεται έκθεση με τίτλο "Παράλληλοι Βίοι Τέχνης".
Η έκθεση περιλαμβάνει τέσσερις ελαιογραφίες, ένα εξαιρετικής σπανιότητας σχέδιο (το πρώτο επίσημα παρουσιασμένο σχέδιο του καλλιτέχνη το 1935), μία ακουαρέλα και τέσσερα χαρακτικά του Λάμπρου Ορφανού. Επίσης, δύο ακρυλικά έργα, μία ελαιογραφία, ένα έργο μεικτής τεχνικής, ένα σχέδιο, μία ακουαρέλα, και το δυσεύρετο και μοναδικό χαρακτικό της Έλλης Μουρέλου-Ορφανού.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:00, στη Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιώσει η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Μαρίας Δαλαμάγκα με τη χορογραφία "Συμπόρευση", δίνοντας ζωή και κίνηση στα εκθέματα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να μεταφέρει στο κοινό την αίσθηση της συμπόρευσης ζωής και τέχνης.
Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο δωρητής των έργων Μίνως Ορφανός, Αρχιτέκτων D.P.L.G.
Δεν υπάρχουν σχόλια