Περιγραφή
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα παρουσιάζει για πρώτη φορά μία ιστορική έκθεση στην αίθουσα "Ειρήνη Κατσίγρα" η οποία θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 με τίτλο "Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα".
Πρόκειται για την έκθεση της μοναδικής συλλογής του Λαρισαίου λογίου Νικόλαου Αθ. Παπαθεοδώρου, που αποτελείται από εκατοντάδες αντικείμενα διαφόρων κατηγοριών, τα περισσότερα των οποίων έχουν σχέση με τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και σπάνια τεκμήρια, όπως παλαίτυπα, περιηγητικές εκδόσεις, έργα λογίων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ιστορικά, θρησκευτικά, Θεσσαλών λογοτεχνών, κλπ.), χαρακτικά και παλιές φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια (κάρτες), εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη, κειμήλια οικογενειών της πόλης. Τα αντικείμενα αυτά καλύπτουν μια περίοδο τετρακοσίων και πλέον ετών, από τον 16ο αι. (1523) μέχρι και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα (1950).
Την έκθεση θα συνοδεύει πολυσέλιδος κατάλογος.
Επιμέλεια έκθεσης: Λουϊζα Καραπιδάκη
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Δεν υπάρχουν σχόλια