Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online Έκθεση Salvador Dalí ''The Dalinean Horses''

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Online Έκθεση Salvador Dalí ''The Dalinean Horses''

0.0
Περιγραφή
Ο Σαλβαδόρ Νταλί (11 Μαΐου 1904 – 23 Ιανουαρίου 1989), ήταν Ισπανός σουρεαλιστής καλλιτέχνης, γνωστός για τις τεχνικές του δεξιότητες, την ακριβή σχεδιαστική του ικανότητα και τις εντυπωσιακές και παράξενες εικόνες στο έργο του. Η επιρροή του Νταλί εκτείνεται σε διάφορες πτυχές του σύγχρονου πολιτισμού, επηρεάζοντας τομείς όπως η τέχνη, η λαϊκή κουλτούρα, η μόδα, ο κινηματογράφος, τα κινούμενα σχέδια, η διαφήμιση, η φωτογραφία και η λογοτεχνία.

Το "άλογο" ως θέμα χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον Σ. Νταλί και θεωρείται σύμβολο ομορφιάς και κομψότητας αλλά και σύμβολο δύναμης και ωμότητας.

Η παρούσα ψηφιακή έκθεση περιλαμβάνει 19 υπογεγραμμένες με το χέρι και αριθμημένες λιθογραφίες της συλλογής του Σ. Νταλί με τίτλο "The Dalinean Horses".

Η σειρά παρουσιάζει διαφορετικά άλογα μυθολογικών χαρακτήρων, ήρωες της παγκόσμιας λαογραφίας και λογοτεχνίας. Μπορούμε μεταξύ άλλων να αναγνωρίσουμε τον περίφημο Πήγασο, τον Δούρειο Ίππο, τον Rossinante του Δον Κιχώτη ή τον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Ποσειδώνα, το Χριστιανικό Ίππο, τη Λαίδη Godiva, τον Κένταυρο της Κρήτης, το Θύμα της Ταυρομαχίας, τον Ίππο του Καλιγούλα, τον Ίππο της Άνοιξης και τη Χίμαιρα.

Περιηγηθείτε στην έκθεση στη σελίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

1 Ιουνίου 2024 - 31 Μαρτίου 2025

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo