Περιγραφή
Ένα καινούργιο υλικό, τον πηλό και μια ακόμα τέχνη, την κεραμική, γνωρίζουμε στα παιδιά για να δουλέψουν, να πλάσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα. Με μπάλες πηλού θα φτιάξουν "μακαρόνια", χρησιμοποιώντας έναν από τους τρόπους κατασκευής αντικειμένων στην κεραμική, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία και ευχαρίστηση.
Θα προηγηθεί μια μικρή αναδρομή στην Ιστορία της κεραμικής και τις εφαρμογές της, μέσα από εικόνες και περιδιάβαση στην έκθεση κεραμικής του Γιώργου Χατζηγιάννη. Θα γνωρίσουν την ομορφιά και τα μυστικά αυτής της τέχνης και το μεράκι των ανθρώπων που την υπηρετούν.
Η μύηση στη μαγική τέχνη της κεραμικής και τις εφαρμογές της θα δώσει στα παιδιά αυτοπεποίθηση με τα υλικά, με τον εαυτό τους, ικανοποίηση για τα έργα που δημιουργούν και θα τους γνωρίσει βασικές έννοιες αυτής της πανάρχαιας τέχνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια