Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Πασχαλινές μουσικές εκδηλώσεις
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδικές πασχαλινές εκδηλώσεις
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Πασχαλινές εκδηλώσεις
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Ποδήλατο
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΠΑΤΡΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Ingeborg Bachmann: Η αυτοπυρπόληση της μείζονος ποιήτριας μέσω της γραφής

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ingeborg Bachmann: Η αυτοπυρπόληση της μείζονος ποιήτριας μέσω της γραφής

0.0
Περιγραφή

Συνεχίζεται ο θεματικός κύκλος εκδηλώσεων του Πολύεδρου, που αφορά στην ερωτική λογοτεχνία. Συγγραφείς, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μεταφραστές και κριτικοί της λογοτεχνίας συναντιούνται, για να αναδείξουν αισθησιακές, μα και λεπταίσθητες στιγμές της παγκόσμιας λογοτεχνικής παραγωγής για να ρίξουν φως, πλαγίως έστω, στα παρασκήνια της ερωτικής λογοτεχνίας και στον κοινωνικό της ρόλο.

 

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στον κήπο του Πολύεδρου στην Πάτρα, στο πλαίσιο του κύκλου "Έρως ad aeternitatem: Περιπέτειες του ερωτικού λόγου", ο Συμεών Γρ.Σταμπουλού παρουσιάζει το θέμα "Ingeborg Bachmann: Η αυτοπυρπόληση της μείζονος ποιήτριας μέσω της γραφής".

 

Το μυθιστόρημα της Ingeborg Bachmann "Todesarten" (τρόποι θανάτου) ως δραστική παραίτηση από την ποίηση και τη ζωή.

 

Η θυελλώδης ερωτική σχέση της Bachmann και του Paul Celan αποτυπωμένη στην ποίησή τους ως έμμετρη ερωτική επιστολογραφία, αλλά και στις καθαυτό επιστολές που αντάλλαξαν (1948-1967) ως προέκταση της λογοτεχνικής γραφής. Μετά την αυτοχειρία του Celan (1970) η Bachmann παραιτείται από την ποίηση και αφοσιώνεται, ως τον αινιγματικό θάνατό της (1973), στην οδυνηρή συγγραφή ενός ογκώδους μυθιστορήματος ως δια βίου νοερής συνέχισης της επικοινωνίας με τον Paul. Το έργο δεν έχει, ουσιαστικά, ακόμη αποτιμηθεί από την κριτική.

Ο Συμεών Γρ. Σταμπουλού, γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασική Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδακτορική διατριβή (1991-1996) με τον τίτλο Πηγές της πεζογραφίας του Γιάννη Σκαρίμπα. Από το 2002 μέχρι το 2011 δίδαξε την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στα πανεπιστήμια του Ελσίνκι και της Λειψίας. Κυκλοφορούν τα βιβλία: "R.M. Rilke-P. Celan. Από την ελεγεία στo ερεβώδες ποίημα" (Άγκυρα, 2011), "Novalis Σκέψεις", Στιγμή 2012, "R. M. Rilke Ελεγείες από το Ντουΐνο", Στιγμὴ 2012. Από τις εκδόσεις Στιγμή θα κυκλοφορήσει σύντομα ο τόμος Friedrich Hölderlin Ποιήματα.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910