Περιγραφή
Το θέατρο act παρουσιάζει την παράσταση «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου», το μουσικό έργο του Γιώργου Δίπλα πάνω στην ποίηση του Έλληνα ποιητή, που ανεβαίνει για 4 ανοιξιάτικες παραστάσεις, από την Πέμπτη 19, έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου.
Η παράσταση εστιάζει στο τελευταίο 24άωρο του αυτόχειρα ποιητή, από τα σκοτεινά νερά του Ιονίου όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, έως την καλοκαιρινή παραλία της Πρέβεζας όπου, τελικά, τερμάτισε τη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην καρδιά τον Ιούλιο του 1928. 87 χρόνια μετά, 14 μελοποιημένα ποιήματα, μερικά μικρά αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία του, πεζά κείμενα του ίδιου αλλά και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, μια σειρά από πρωτότυπες κινηματογραφημένες σκηνές που έγιναν ειδικά για αυτό το έργο.
Η τελευταία του φράση: «ορισμένως κάποτε, όταν μου δοθεί η ευκαιρία, θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγομένου», αποτελούν την έμπνευση και, ταυτόχρονα, το υλικό αυτής της ευαίσθητης παράστασης, για έναν σπάνιο ποιητή που τον έπνιγαν πολλά πράγματα αλλά όχι, τελικά, η θάλασσα, για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.
Συντελεστές:
Σύνθεση & εκτέλεση μουσικής: Γιώργος Δίπλας
Σκηνοθεσία παράστασης & βίντεο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Soundscapes: Διονύσης Μπάστας
Κινηματογράφηση: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Βασσιλάκη
Ερμηνεύουν: Δώρα Πετρίδη – Δημήτρης Τζαβάρας. Συμμετέχει η Ελένη Καλαντζοπούλου