Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει την επίκαιρη χριστουγεννιάτικη ιστορία "Ο Σκρούτζ και τα πνεύματα των εορτών" βασισμένη στο γνωστό έργο του Καρόλου Ντίκενς "Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία". Το έργο αυτό κατέχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ο Κάρολος Ντίκενς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών.
Λίγα λόγια για το έργο:
Χριστούγεννα 1843: Ο Εμπένιζερ Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης,
φιλάργυρος γερο-τοκογλύφος, που μισεί τα Χριστούγεννα και τις γιορτές και όλα αυτά τα οποία αντιπροσωπεύουν.
Το βράδυ της παραμονής ο Σκρούτζ δέχεται μία απρόσκλητη επίσκεψη από το πνεύμα του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλει, που όσο ζούσε ήταν και εκείνος τσιγκούνης και μίζερος, όπως ο Σκρούτζ ο οποίος τον προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει νοοτροπία θα καταλήξει, όπως ο ίδιος, καταδικασμένος στο αιώνιο μαρτύριο.
Το ίδιο βράδυ άλλα τρία πνεύματα θα επισκεφθούν τον γκρινιάρη και εγωιστή Σκρούτζ, εκείνα των προηγούμενων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων και του υποδεικνύουν τα λάθη του. Μετά την εμπειρία αυτή, η ημέρα των Χριστουγέννων ξημερώνει βρίσκοντας έναν διαφορετικό Σκρούτζ.
Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου Σκρούτζ ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το μήνυμα του Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό.
Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία & Θεατρική Διασκευή: Κέλλυ Σταμουλάκη
Μουσική: Ζακ Ιακωβίδη
Χορογραφία: Άννα Μάγκου
Κοστούμια: Σήλια Δεμίρη
Σκηνικά: Παναγιώτης Χριστόπουλος
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν:
Σταύρος Νικολαϊδης (Σκρούτζ), Ελευθερία Ρήγου, Έφη Κιούκη, Περικλής Τσαμαντάνης, Πέτρος Γρύλος
Δεν υπάρχουν σχόλια