Περιγραφή
Το Θέατρο Γραμμές Τέχνης διοργανώνει το τριήμερο αφιέρωμα στο έργο του συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ "Samuel Beckett tribute", από την Πέμπτη 7 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 9 Μαΐου.
Με αφετηρία το πληθωρικό και βαθιά υπαρξιακό έργο του συγγραφέα, πραγματοποιείται μια σειρά προβολών ταινιών μικρού μήκους που έχουν δημιουργηθεί με αναφορά στο θεατρικό έργο του σπουδαίου αυτού συγγραφέα, μαζί με αποσπάσματα από την βιογραφία του όπως αποδίδεται στο ντοκιμαντέρ "Samuel Beckett – As the story was told".
Αναλυτικά:
Πέμπτη 7 Μαΐου, ώρα 22:00
Opening party με προβολές video dance με θεματική βασισμένη στο έργο του Μπέκετ.
Χώρος: Μπας Κλας café – bar (Πλατεία Καποδιστρίου)
Είσοδος ελεύθερη.
Προβολές:
Παρασκευή 8 Μαΐου, ώρα 21:15
- Dance solo ALL I’s: Χορευτικό σόλο βασισμένο στο έργο "Happy Days" του Μπέκετ.
Χορεύτρια: Έλενα Παπαδοπούλου
Μουσική: Pan Pan, Sigur Ros
Κουστούμι: Βασιλική Σύρμα
- Ντοκιμαντέρ "Samuel Beckett – As the story was told", πρώτο μέρος: γέννηση/παιδική ηλικία, σπουδές, πρώτες γραφές, θάνατος του πατέρα του, τα πρώτα ταξίδια, "Μέρφυ", Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Γαλλική Αντίσταση.
Αποσπάσματα από το Beckett on film: "Ohio Impromptu", "Come and Go" και "Catastrophe".
Σάββατο 9 Μαΐου, ώρα 21:15
- Dance solo Rockaby: Χορευτικό σόλο βασισμένο στο "Λίκνισμα" του Μπέκετ.
Χορεύτρια: Χρύσα Καλλιάφα
Ήχος: Rockaby, recorded by Penelope Wilton, for film Rockaby/Beckett on Film
Κουστούμι: Βασιλική Σύρμα.
- Ντοκιμαντέρ "Samuel Beckett – As the story was told", δεύτερο μέρος: στην Rousillon, τα χρόνια της Αντίστασης, επιστροφή. Ο αδελφός του Φρανκ και ο θάνατός του το 1954. Η σύντροφός του Souzane, "Περιμένοντας τον Γκοντό", συνεργασία με BBC, υπόλοιπη γραφή του, ο θάνατός του το 1989.
Αποσπάσματα από το Beckett on film: "Ohio Impromptu", "Come and Go", "Catastrophe", "A piece of Monologue – Not I", "Play – What Where", "Footfalls – That Time", "Act Without Words I – Act Without Words II".
Δεν υπάρχουν σχόλια