Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΚΕΡΚΥΡΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

"Ευαγγελία Μπίζα-Ξεδιπλώνοντας" έκθεση βιβλιοδεσίας

Δωρεάν εκθέσεις

"Ευαγγελία Μπίζα-Ξεδιπλώνοντας" έκθεση βιβλιοδεσίας

0.0
Περιγραφή
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η ALPHA BANK και η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, παρουσιάζουν την έκθεση βιβλιοδεσίας "Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας" στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα.

Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στο έργο της Ευαγγελίας Μπίζα (1963-2023), το οποίο ενώ τυπικά κατατάσσεται στο πεδίο της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, εξακτινώνεται και στον ευρύτερο κόσμο της εικαστικής δημιουργίας.

Οργανώθηκε από ανθρώπους, μέσα και έξω από την ΕΒΕ, που εκτιμούν τη δουλειά της, ορισμένοι μάλιστα μαθήτευσαν κοντά της. Οι εφαρμοσμένες τέχνες, στις οποίες κατατάσσεται και η τέχνη της βιβλιοδεσίας, απαιτούν μια αυτοπειθαρχία που συχνά δεν συμπορεύεται με την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Η Μπίζα απέδειξε ότι μπορεί να συνδυάσει και τα δύο, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο βιβλιοδετικό πεδίο. Οι εργασίες της στα τέλη της δεκαετίας του ’80, λίγο μετά από το τέλος των βασικών της σπουδών, ενώ τηρούν αυστηρά την τεχνική και τους κανόνες της κλασικής βιβλιοδεσίας εμπεριέχουν συγχρόνως τα σπέρματα που θα αναπτύξει και θα επικρατήσουν στα επόμενα έργα της.

Το έργο της Ευαγγελίας Μπίζα χαρακτηρίζεται από ποικίλες και ενίοτε αντικρουόμενες παραδοχές. Με γερές βάσεις στη συντήρηση του βιβλίου, βαθιά γνώση των κανόνων που διέπουν την τέχνη και απόλυτο σεβασμό προς αυτούς, αλλά ταυτόχρονα με ευρηματικότητα και καινοτομία, δεν φοβήθηκε να παρακάμψει την πεπατημένη. Πειραματίστηκε με τεχνικές, κατασκευάζοντας απολύτως λειτουργικά βιβλία με νέες δομές και εργάστηκε πάντα με γνώμονα την προσέγγιση της τελειότητας στην εκτέλεση. Υπηρετώντας το κλασικό και ταυτόχρονα με σαφή ροπή προς τον νεωτερισμό, δημιούργησε πηγαία και από νωρίς προσωπικό ύφος, χωρίς να επαναλαμβάνεται στην πορεία του χρόνου.

Οι τρεις φορείς που συνδιοργανώνουν τη φιλοξενία της έκθεσης, τιμούν μία καλλιτέχνη διεθνούς εμβέλειας που έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως υπεύθυνη του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας και Συντήρησης στο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Κέρκυρα.

Δείτε που παίζεται (1)

Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΚΕΡΚΥΡΑ
Τρίτη 08:00 - 15:00
Τετάρτη 08:00 - 15:00
Πέμπτη 08:00 - 15:00
Παρασκευή 08:00 - 15:00
Σάββατο 08:00 - 15:00

9 Μαρτίου 2024 - 31 Αυγούστου 2024

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo