Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

Καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά

Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών), Έφηβοι (13 έως και 17 ετών), Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Δεινόσαυροι (Παιδί)
φωτογραφία (Εκθέσεις)

Καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα 2024 για παιδιά

0.0
Περιγραφή
Τα καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης είναι προ των πυλών! 

Κάθε εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα:
-υλοποιείται στον χώρο του Μουσείου στη Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου
-από Δευτέρα έως και Παρασκευή
-από τις 09:00 - 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 08.30)
-Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση.
-Την Παρασκευή, ημέρα ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, το μεσημέρι από τις 13:00 έως τις 15:00 παιδιά και γονείς/κηδεμόνες μπορούν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικά οι ενότητες και οι ημερομηνίες:
Προσχολική ηλικία (Προνήπια και Νήπια)
"Δεινόσαυροι junior!"
Ετοιμαστείτε για παλαιοντολογικές έρευνες και πολλές εξερευνήσεις στο μουσείο! Παιχνίδια ανακάλυψης, παρατήρησης και γνώσεων θα οδηγήσουν τους μικρούς μας δεινο-εξερευνητές πιο κοντά στις λύσεις των μυστηρίων που συνοδεύουν αυτά τα τεράστια ζώα! Ελάτε να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά τους και να αναγνωρίσουμε τις ιδιαιτερότητές τους!
Εβδομάδα υλοποίησης: 15 – 19 Ιουλίου

A΄ έως και Γ΄ τάξη Δημοτικού
"Δεινόσαυροι κι άλλα παράξενα πλάσματα"
Πόσα μυστήρια ακόμη θα ανακαλύψουμε γι’ αυτά τα θηρία; Πολλά! Ξέρετε πόσα περίεργα χαρακτηριστικά έχει ο Θεριζινόσαυρος (Therizinosaurus cheloniformis), ο Αμαργάσαυρος (Amargasaurus cazaui) ή ο διάσημος T-Rex; Ξέρετε πώς ζήσανε, πώς κυριάρχησαν σ’ όλη τη Γη και πώς τελικά εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί οι γίγαντες; Πραγματικό μυστήριο! Αφού τα ανακαλύψουμε όλα αυτά με κινητικά και θεατρικά παιχνίδια, θα μασκαρευτούμε με Δεινοσαυροκαπέλα που θα τα φτιάξουμε μόνοι μας! Λέτε να τους μοιάσουμε;
Εβδομάδα υλοποίησης: 17 – 21 Ιουνίου

"Cartoons-Πρωταγωνιστές στη μεγάλη οθόνη, Ήρωες στη φύση"
Οι αγαπημένοι μας ήρωες κινουμένων σχεδίων δραπέτευσαν απ’ την οθόνη και ήρθαν στο μουσείο! Ελάτε να μάθουμε τα πάντα για τα ζώα που πρωταγωνιστούν στα καρτούν! Ελάτε να βυθιστούμε στον μαγευτικό τους κόσμο μέσα από δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις ταινίες τους! Θα μαγειρέψουμε με έναν ποντικό. Θα βοηθήσουμε τον μπλε παπαγάλο να πετάξει πίσω στο Rio de Janeiro. Θα θυμηθούμε τη διαδρομή για το χαμένο ψάρι κλόουν. Θα χορέψουμε σαν αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι. Θα επιστρέψουμε στην εποχή των παγετώνων και θα τραγουδήσουμε σαν … ζωάκια.
Εβδομάδα υλοποίησης: 1 – 5 Ιουλίου

"Ξεχωριστοί naturΑrtistes!" προσεγγίζοντας την τέχνη της φύσης
Ποιο πλάσμα του βυθού θα άξιζε ίσως τη φήμη του Gaudi; Ποια θα μπορούσαν να ήταν τα μέλη μιας ασυναγώνιστης χορωδίας ζώων; Ποια μαγευτικά μοτίβα της φύσης θα αποτελούσαν έμπνευση για έναν μοντέρνο ζωγράφο; Καλλιτέχνες της φύσης θαυμαστοί στη μουσική, τον χορό, την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική μάς εκπλήσσουν και αποτελούν το αντικείμενο αυτού του καινούριου καλοκαιρινού προγράμματος! Ελάτε να τους γνωρίσουμε και να εμπνευστούμε από αυτούς! Θα καταπιαστούμε με τις τέχνες τους και θα αναδείξουμε τα ταλέντα μας δημιουργώντας το δικό μας έργο τέχνης!
Εβδομάδες υλοποίησης: 8 – 12 Ιουλίου & 22 – 26 Ιουλίου

Δ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου
"Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη … καλοκαίρι;" ένα πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Μας χρειάστηκε φέτος το μαρτάκι μας; Μα πώς έχει αλλάξει έτσι ο καιρός! Τί συμβαίνει με το κλίμα; Τί είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Πώς επηρεάζουν τη ζωή μας αυτές οι αλλαγές; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Θέλετε να μελετήσουμε παρέα τα φυσικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους, τους διάφορους τύπους κλίματος και τα χαρακτηριστικά τους και τον κύκλο του άνθρακα στη φύση; Ελάτε να μάθουμε πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν συμβάλει στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και πως η άνοδος της θερμοκρασίας (ή αυτή) επηρεάζει τα κλιματικά χαρακτηριστικά! Μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποια λύση! (ή εναλλακτικά: Πώς θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις εκπομπές του άνθρακα στην ατμόσφαιρα;)
Εβδομάδα υλοποίησης: 24 – 28 Ιουνίου

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 - 15:00

17 Ιουνίου 2024 - 26 Ιουλίου 2024

Εισιτήρια

90€ ανά παιδί
Μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ / Εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης / αδέρφια / σε περίπτωση συμμετοχής σε παραπάνω από ένα πρόγραμμα: 80€ ανά παιδί.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 - 14:00, στο τηλέφωνο 2810 393630.

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα Προγράμματα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.

Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo