Σύνδεση μέσω facebook
Σύνδεση μέσω twitter
Σύνδεση μέσω google
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την «ευλογημένη απάτη». Γραμμένη με το ταλέντο και το δηλητηριώδες, σπαρταριστό χιούμορ των δύο εξαιρετικών δημιουργών, με ένα θίασο που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες κωμικές δυνάμεις θηλυκού γένους στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Τι θα δούμε σε αυτό το έργο; Ιδού λοιπόν… Ο Θεός έτρεμε ολόκληρος από τα νεύρα του παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν στη γυναικεία Μονή της Παναγιάς της Μαυροβουνιώτισσας κάπου στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από τις ίδιες της ιέρειες της πίστης του. Αν και 2000 χρόνια τώρα είχε αποφασίσει να μην ξανασχοληθεί με τους ανθρώπους – το αποτυχημένο αυτό πείραμα που προτιμούσε να ξεχνάει– η αλήθεια είναι ότι η σκέψη να ρίξει φωτιά και να τους κάψει όλους, άρχιζε να παίζει σα μεγάλη πιθανότητα στο Θεϊκό μυαλό του.
Μπορεί η μέχρι τώρα ιστορική διαδρομή του να έχει δείξει ότι είναι πανάγαθος, μεγαλόκαρδος, πάνσοφος και κυρίως ΚΥΡΙΟΣ – αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της. Κάποτε ο γιος του είχε αναστατώσει τα Ιεροσόλυμα βλέποντας να έχουν μετατρέψει τον οίκο του Πατρός του σε οίκο εμπορίου… Τώρα που ο ίδιος έβλεπε έναν άλλο τόπο λατρείας του, ένα αγαπημένο του μαγαζάκι να έχει μετατραπεί σε άντρο εμπορίου χασίς, πλυντηρίου πορνείας, κοιτίδα ιερόσυλων και βλάσφημων κατασκευαστών θαυμάτων, εκποιητών εκκλησιαστικής περιουσίας (της δικής του δηλαδή), επίορκων αστυνομικών, διαπλεκόμενων Υπουργών και καταφύγιο άνομων συμφερόντων τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει; Τον Κινέζο; Άσε δηλαδή που δεν είχε και άλλο γιο να στείλει. Τώρα θα μου πεις, είδε χαΐρι με τον πρώτο; ΟΧΙ. Όταν με τον ανθρώπινο νόμο, αυτά που συνέβαιναν στο μαγαζάκι του, επέσυραν ποινές τουλάχιστον 4.567 χρόνια– και με φίρμα δικηγόρο– αυτός τι θα ‘πρεπε δηλαδή να κάνει; Να σιωπά και να συγχωρεί;
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Συγγραφή: Αλέξανδρος Ρήγας- Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Πρωταγωνιστούν οι: Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Σοφία Μουτίδου και η Χρυσούλα Διαβάτη.
Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιάννης Αθητάκης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Λευτέρης Λαμπράκης, Βασιλική Μπισαράκη, Παρθένα Χαροζίδου.
Γενική Είσοδος: 24€
Φοιτητικό:18€
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει κατά κανόνα, μία εβδομάδα πριν από την εκδήλωση, στο ταμείο του Κηποθεάτρου «Ν. Καζαντζάκης» καθημερινά 9:00-23:00 συνεχώς.
Φίλτρα