Όπερα σε παράφραση
"Το λυκόφως των χρεών"
Χαράλαμπος Γωγιός / Δημήτρης Δημόπουλος / Αλέξανδρος Ευκλείδης
Η όπερα θα είναι διαθέσιμη στην GNO TV, τη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από 14 Μαρτίου 2021.
Βιντεοσκοπήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 12 και 14 Οκτωβρίου 2017.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους, καθώς και κανάλια υποτίτλων με περιγραφή των μουσικών μοτίβων σε ελληνικά και αγγλικά.
Η πολυσυζητημένη όπερα σε παράφραση "Το λυκόφως των χρεών", που εγκαινίασε την επίσημη λειτουργία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ τον Οκτώβριο του 2017 έρχεται στην GNO TV. Πρόκειται για μια ριζική διασκευή του "Λυκόφωτος των θεών" του Ρίχαρντ Βάγκνερ σε μουσική μεταγραφή του Χαράλαμπου Γωγιού, λιμπρέτο του Δημήτρη Δημόπουλου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη.
Στο Λυκόφως των χρεών, τα μουσικά μοτίβα του πρωτότυπου, τα περίφημα "λαϊτμοτίφ" του Βάγκνερ, αντικαθίστανται από πασίγνωστα ελληνικά μουσικά θέματα, όπως ο Εθνικός Ύμνος και το παιδικό τραγούδι "Πού ’ν’ το, πού ’ν’ το το δαχτυλίδι", δημιουργώντας ένα παλίμψηστο όπου η βαγκνερική δραματουργία συνδιαλέγεται άμεσα με τον συγκινησιακό κόσμο του Έλληνα ακροατή. Τα προστεθειμένα ελληνικά μουσικά μοτίβα παρουσιάζονται αναλυτικά στο καινοτόμο, ειδικό κανάλι υποτίτλων που συνοδεύει την παράσταση, αποκλειστικά για τους θεατές της GNO TV.
Συμμετέχει ένα καστ μονωδών της ΕΛΣ, οι Τζούλια Σουγλάκου, Δημήτρης Πακσόγλου, Τάσος Αποστόλου, Γιάννης Γιαννίσης, Μυρτώ Μποκολίνη,
Ειρήνη Καράγιαννη, Μαργαρίτα Συγγενιώτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του
Κωνσταντίνου Ζαμάνη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα και η δραματουργική συνεργασία της Ελένης Τριανταφυλλοπούλου.
Συμμετέχει εννεαμελές ενόργανο σύνολο.
Δείτε την όπερα εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια