Εργαστήρι υποκριτικής "Και τώρα; Πού; Απο πού; Με ποιόν τρόπο;"
0.0
Περιγραφή
Το πρόγραμμα Labattoir έχοντας ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία επικοινωνίας και διαλόγου με την περιοχή της Β΄Κοινοτήτας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Θέατρο Εταιρότητα και την monstrare art group ένα ερευνητικό εργαστήρι υποκριτικής και δημιουργικής αναπαράστασης με στόχο την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φορητής Σκηνής Επί Πόλεως, της τέχνης και της τεχνικής του θεάτρου, επιλέγοντας ως χώρο πραγματοίησης του μια εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά επί της οδού Κώττα Ρούλια.
Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό και σε κοινή θέα.
Στον συντονισμό και την εμψύχωση ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θωμάς Βελισσάρης.
Με αφορμή το έργο του Bernard – Marie Koltès, "Δυτική Αποβάθρα" (μτφ Βασίλης Παπαβασιλείου, εκδ. ΑΓΡΑ), η Σκηνή Επί Πόλεως θα στηθεί σε εξωτερικό χώρο – στην Δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης - με στόχο να αποτελέσει το πραγματικό στοιχείο στο έργο του Koltès, αλλά και το θεατρικό σημείο αναφοράς του εξωτερικού χώρου. Στην "Δυτική Αποβάθρα", συναντιούνται τρεις διαφορετικοί κόσμοι που προσπαθούν να συνδιαλλαγούν μπροστά στην είσοδο ενός υπόστεγου. Τρεις κόσμοι που ενδεικτικά αποτελούν το δυναμικό των κατοίκων μιας μεγαλούπολης: αστοί, μετανάστες και ανένταχτοι. Το υπόστεγο είναι ένας τόπος συνάντησης αυτών των ετερόκλητων κόσμων και η αφορμή για να συνομιλήσουν. Εάν δεν υπήρχε το "πέρασμα" ως αφορμή για αναμέτρηση, δεν θα υπήρχε και η αναμέτρηση. Από την συνάντηση, το κέρδος είναι η συνάντηση. Το γεγονός είναι – έστω μέχρι να πέσει η αυλαία, που χωρίζει την σκηνή από την πλατεία και την ημέρα από την νύχτα – η σύμπτωση.
Το πρόγραμμα LABattoir τροφοδοτεί το εργαστήρι με το project Σκηνή Επί Πόλεως και με την δημιουργική συμμετοχή του Media LAB. Από την ομάδα του Θεάτρου Εταιρότητα συμμετέχουν δημιουργικά (εκτός του Θωμά Βελισσάρη) η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Μαρία Καβαλιώτη, η μουσικός και ηθοποιός Ευτυχία Καβαλίκα και ο μουσικός Μανώλης Σταματιάδης. Συμμετέχουν επίσης δημιουργικά και οι ηθοποιοί της ομάδας monstrare art group και δραματολογικά η Γιάννα Τσόκου.
Το εργαστήρι απευθύνεται, κατ’ αρχάς, σε ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορευτές, εικαστικούς καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο, και θέλουν να εξερευνήσουν το αντικείμενο μέσα στην πραγματικότητα και έξω στην πόλη.
Χώρος διεξαγωγής: Δημοτική παιδική χαρά επί της οδού Κώττα Ρούλια πλησίον της εισόδου του One Sa-lonica.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο και κοινή θέα ανοιχτό στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει την πραγματοποίησή του
Δεν υπάρχουν σχόλια