Περιγραφή
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν διήμερο Μικρασιάτικης κουζίνας στις 18 και 19 Ιουνίου και ώρα 17:30 στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία αλλά και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, που συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές.
Στο διήμερο αυτό των δράσεων θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή περίπου 35 Μικρασιατικών συλλόγων, που θα αναλάβουν να ταξιδέψουν τον κόσμο στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας.
Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.
Ανακοίνωση:
Λόγω πρόγνωσης για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα του Σαββάτου (18/6) για την εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης "Γεύσεις Μνήμης" θα μεταφερθεί την Κυριακή (19/6) το μεσημέρι. Το απογευματινό πρόγραμμα της Κυριακής παραμένει ως έχει.
Το νέο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
11:30 Έναρξη με μαγειρική από την Ελένη Ψυχούλη
13:00 – 14:30 Παρασκευή εδεσμάτων από τηνσεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
11:30 – 22:30 Μαγειρική παραδοσιακών εδεσμάτων από τους συλλόγους
19:45 Παρασκευή εδεσμάτων από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου
22:30 Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική