Ρεσιτάλ ισπανικής κιθάρας με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο.
Τα… "μυστικά" της ισπανικής κιθάρας μαζί με τα "ξεχασμένα" έργα της Γενιάς του ’27 στην Ισπανία, θα γίνουν η βάση του διπλού ρεσιτάλ με τίτλο "Η εξόριστη κιθάρα" που πρόκειται να δώσει ο κιθαριστής-ερευνητής Γιάννης Ευσταθόπουλος την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 19:00, στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Η δράση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων της τρέχουσας έκθεσης στο Μουσείο,
"Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία".
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 παρουσιάζεται το πρώτο μέρος του ρεσιτάλ με τίτλο "Έξι Καπρίτσια: μουσική για κιθάρα γύρω στο 1930" με μουσικά έργα των Julián Bautista, Gustavo Pittaluga, Salvador Bacarisse, Rodolfo Halffter, Roberto Gerhard, Fernando Remacha, Antonio José ενώ πολλά από τα έργα είναι αφιερωμένα στον Regino Sáinz de la Maza.
Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ με τίτλο "Παράδοση και Μοντερνισμός" συναντούμε τους συνθέτες Rodolfo Halffter, Rosa García Ascot, Ernesto Halffter, Adolfo Salazar, Federico Garcia Lorca, Paco Ibañez, Άngel Barrios, Julián Bautista, Roberto Gerhard, Baltasar Samper, Sabicas.
Δεν υπάρχουν σχόλια