Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Πασχαλινές μουσικές εκδηλώσεις
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδικές πασχαλινές εκδηλώσεις
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Πασχαλινές εκδηλώσεις
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Δημήτρια
Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
Reworks Festival
Φεστιβάλ Δάσους
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Ποδήλατο
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
τάνγκο (Μουσική)

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

0.0
Περιγραφή
Mε έργα, Edvard Grieg και F. Mendelssohn – Bartholdy και Μαρίας Χρυσάφη θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης το Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 21.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός της Χάρης Ηλιάδης.

Στο α’ μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση τα 2 μέρη από τη σουίτα της Μαρίας Χρυσάφη "D΄ or et de noir" : Happily ever after, A kiss for tango. H Μαρία Χρυσάφη είναι βραβευμένη μουσικός, κατέχει τη θέση του Κορυφαίου Α’ στα πρώτα βιολιά της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ήταν από τους πρώτους μουσικούς που στελέχωσαν την ΣΟΔΘ κατά την ίδρυσή της.

Ακολουθεί η Συμφωνία αρ. 5 "Μεταρρύθμιση" του F. Mendelssohn – Bartholdy. Ο Μέντελσον συνέθεσε τη Συμφωνία αρ. 5 σε ρε ("Μεταρρύθμιση"), έργο 107, για τα τριακόσια χρόνια εορτασμού της ημέρας που ο Μαρτίνος Λούθηρος συνέταξε τις 95 θέσεις του. Η Συμφωνία ουσιαστικά απεικονίζει την εξέλιξη του Προτεσταντισμού στη Γερμανία. Είναι γραμμένη στον μείζονα και ελάσσονα τρόπο της ρε και αναπτύσσεται σε τέσσερα μέρη. Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους ύμνους της λουθηρανικής παράδοσης και συχνά αναφέρεται ως "Ύμνος της μάχης για τη Μεταρρύθμιση". Σύμφωνα με τον θρύλο το "Ein feste Burg ist unser Gott" τραγουδήθηκε από το Λούθηρο και τους οπαδούς του στις 31 Οκτώβρη του 1517, τη στιγμή που θυροκολλούνταν οι 95 Θέσεις των Προτεσταντών στον καθεδρικό της Βιτεμβέργης.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με το έργο του Edvard Grieg: Σουίτα "Holberg" έργο 40 για έγχορδα, που βασίζεται σε χορευτικές φόρμες της εποχής του μπαρόκ και γράφτηκε από τον Νορβηγό συνθέτη το 1884 με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Δανονορβηγού ουμανιστή συγγραφέα και θεωρούμενου πατέρα της νεότερης δανέζικης και νορβηγικής λογοτεχνίας Λούντβιχ Χόλμπεργκ. Παρότι το έργο ήταν αρχικά γραμμένο για πιάνο, ο Γκρηγκ το μετέγραψε τον επόμενο χρόνο για ορχήστρα εγχόρδων, μορφή με την οποία το έργο γνώρισε και τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Μουσική Διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910