Σύνδεση μέσω facebook
Σύνδεση μέσω twitter
Σύνδεση μέσω google
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αστικά τοπία της Θεσσαλονίκης» του Jean-Christophe Ballot, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τα έργα που προέκυψαν μετά από ανάθεση στο φωτογράφο. Η πανεπιστημιούπολη, η αγορά που είναι κλειστή, τα στάδια όταν είναι άδεια, ο υπόγειος κόσμος του υπό κατασκευή μετρό, το στρατιωτικό νεκροταφείο. Ο θεατής βρίσκεται απέναντι από μία Θεσσαλονίκη διαφορετική, όπου κυριαρχούν οι γραμμές, οι σκιές, οι όγκοι, οι αντιπαραθέσεις, χωρίς θόρυβο, μετέωρη στο χρόνο. Αυτές άλλωστε είναι και οι δύο συντεταγμένες που ορίζουν την καλλιτεχνική πρακτική του Ballot ως προς το χρόνο και το χώρο: το κενό και αναστοχαστική αιώρηση μέσα σε αυτόν.
Μια ημέρα πριν τα εγκαίνια της έκθεσης στις 16/12 και ώρα 19.00, ο Jean - Christophe Ballot θα μιλήσει για τη δουλειά του και θα παρουσιάσει το έργο του, σε μια διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Φίλτρα