Έναν "κόσμο σε γιορτή", τον κόσμο των Μούλεντ της Αιγύπτου, όπου η παράδοση συναντά τη θρησκεία και την κάθαρση, αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό ο Μανώλης Μαραγκούλης και τον παρουσιάζει μέσα από 20 διαφορετικά φωτογραφικά καρέ, στην έκθεση "Μούλεντ για ντούνια / Ο κόσμος σε γιορτή" στο καφέ-μπαρ De Facto.
Με βαθιά γνώση της περιοχής, στην οποία έζησε κι εργάστηκε επί σειρά ετών υπηρετώντας τα ελληνικά Γράμματα και τον Πολιτισμό από διάφορες θέσεις, ο Μ. Μαραγκούλης φωτογράφισε τα ιδιότυπα αυτά θρησκευτικά πανηγύρια, όπου εικόνες, χρώματα κι αρώματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που δεν περνά
απαρατήρητο ούτε από το μάτι του ανυποψίαστου επισκέπτη.
Ο Μαραγκούλης είναι ερασιτέχνης φωτογράφος με ξεχωριστή ωστόσο ματιά στον γεμάτο έθιμα, παραδόσεις και ιστορίες κόσμο στην εγγύς Ανατολή.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, ο
Θωμάς Κοροβίνης θα διαβάσει απόσπασμα από την Αριάγνη του Στρατή Τσίρκα.
Εγκαίνια: Τρίτη 9 Μαΐου, στις 20:00.
Δεν υπάρχουν σχόλια