Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση "Αέρας, φωτιά, νερό, γη"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομαδική εικαστική έκθεση "Αέρας, φωτιά, νερό, γη"

0.0
Περιγραφή
Στην Govedarou Art Gallery παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Αέρας, Φωτιά, Νερό, Γη", την επιμέλεια της οποίας φέρει η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου.

Η επιμελήτρια σημειώνει σχετικά με το θέμα της έκθεσης: "Η διδασκαλία και ο συμβολισμός των τεσσάρων στοιχείων είναι κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό προκαλούσε γέλιο και ειρωνικά σχόλια στους ερευνητές. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούσαν να αντιληφθούν την αξία μιας συμβολολογίας ξένης προς την λογική του 19ου και του 20ου αιώνα, καθώς ο ορθολογισμός τους είχε ποτίσει το μυαλό. Αλληγορίες και συμβολισμούς για τα 4 στοιχεία συναντάμε σε πολυάριθμους πολιτισμούς σε ολόκληρη τη γη. Σύμφωνα με την οντολογική θεωρία των τεσσάρων στοιχείων όλος ο κόσμος δομείται θεμελιακά από τέσσερα βασικά στοιχεία. Από αυτά, τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους οικοδομούνται όλα τα υλικά και άυλα, ορατά και αόρατα αντικείμενα του Σύμπαντος. Τα τέσσερα στοιχεία έχουν τα εξής ονόματα: ο Αέρας, η Φωτιά, το Νερό, η Γη. Οι όροι παραπέμπουν στις αντίστοιχες φυσικές έννοιες της φωτιάς, των αερίων, του νερού και του εδάφους, λόγω παρεμφερών ιδιοτήτων, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για υποτιθέμενα οντολογικά θεμέλια συστατικά της φύσης και όχι για τις γνωστές έννοιες της καθημερινότητας."

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Dieter Vorkoetter, Νανά Winter-Γεωργιάδου, Αγιαννίδου Γιώτα, Ανδρουλάκη Πελαγία, Γερούκη Ζωή, Γιαρεντζίδης Βασίλειος, Γκοβεδάρου Νατάσα, Δημούδη Μάγδα, Ζαχαρούδης Στέλιος, Καρακίτσου Μένη, Κόκκινος Γιώργος, Μανούση Ιουλία, Μιχαηλίδου Νίνα, Μπόμπολη Σοφία, Παπατρέζη Στεφανία, Παυλίδου Κατερίνα, Σαρησάββα Κατερίνα, Σαρρή Βιβέττα, Τσομάκου Βίκυ

Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 18:00 – 21.00

Επιμέλεια έκθεσης: Νατάσα Γκοβεδάρου

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo