Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Δημήτρια
Reworks Festival
Φεστιβάλ Δάσους
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Ποδήλατο
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση "Hybrid reality"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
graffiti (Εκθέσεις)

Ομαδική εικαστική έκθεση "Hybrid reality"

0.0
Περιγραφή
Ομαδική εικαστική έκθεση "Hybrid reality" του Χριστόδουλου Γρηγοριάδη και του Δημήτρη Δημητριάδη στον Πολυχώρο Ορατό.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, 20:00

Hybrid Reality
Στην μικτή πραγματικότητα (hybrid reality), διασυνδέεται ο φυσικός κόσμος με τον ψηφιακό και αντιπροσωπεύονται από μία μόνο πραγματικότητα. Στο περιβάλλον της μικτής πραγματικότητας μπορούμε να αλληλεπιδρούμε με τις ψηφιακές συσκευές οι οποίες δεν υπερτίθενται μόνο στον πραγματικό κόσμο αλλά γίνονται αναπόσπαστο μέρος αυτού.
Οι καλλιτέχνες Χριστόδουλος Γρηγοριάδης και Δημήτρης Δημητριάδης δεν κάνουν χρήση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά διερωτώνται πάνω στη "φύση" της μικτής πραγματικότητας με το μέσο της Ζωγραφικής και των μεταποιημένων αντικειμένων.
Ο Δ. Δημητριάδης αντλεί τα θέματα του από τον ψηφιακό κόσμο και κυρίως από τα γραφιστικά περιβάλλοντα των ψηφιακών εφαρμογών. Η χρήση του spray ως κυρίαρχο υλικό είναι σαφής αναφορά στην τέχνη του graffiti . Ωστόσο , ο χειρονομιακός τρόπος χρήσης του παραπέμπει στην υψηλή τέχνη του αμερικάνικου εξπρεσιονισμού. Η αντινομία αυτή θέτει σε αμφισβήτηση τόσο τη μία όσο και την άλλη μορφή τέχνης και με ένα υποδόριο χιούμορ μας αφήνει έκθετους στον αβίωτο χαρακτήρα της μικτής αυτής πραγματικότητας, όπως ακριβώς έκανε και ο Cattelan χαράσσοντας το "Ζ" του Ζoρρό στην επιφάνεια του πίνακα, με τον τρόπο του Fontana.
Ο Χ. Γρηγοριάδης σε πλήρη συνομιλία (ή και αντιστικτικά) με τα έργα του Δημητριάδη εκκινεί από διαφορετική αφετηρία . Τα θέματα του τα αντλεί από την καθημερινότητα και είναι κυρίως αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Οι ζωγραφικές πρακτικές με τις οποίες αποδίδονται τα αντικείμενα αυτά προσιδιάζουν στις πρακτικές των ψηφιακών εφαρμογών. Δημιουργεί κυρίως μοτίβα και επαναλήψεις αυτών των αντικειμένων συχνά αλληλο - επικαλυπτόμενων ώστε αυτά να χάνουν μερικώς την αρχική τους ταυτότητα. Η εμπειρία εδώ ή καλύτερα η απώλεια της εμπειρίας ( W. Benjamin) έχει να κάνει με τη συνήθεια , τη "λούπα" της καθημερινότητας, με τις επαναλήψεις στα όρια της φασματικότητας. Μόνη εμπειρία εδώ, εν κατακλείδι, το υψηλό μετιέ της ίδιας της ζωγραφικής.

Χρήστος Βενέτης
Ζωγράφος - Επικ. Καθ. Α.Π.Θ

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910