Περιγραφή
Οι Pranasa είναι ένα νέο σύνολο που δημιουργήθηκε το 2019 στο Snape Maltings του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το σύνολο αντλεί το όνομά του από την σανσκριτική λέξη "Prana", που σημαίνει "τελευταία ανάσα", και την ελληνική λέξη "ανάσα" και δεν αποσκοπεί σε τίποτα λιγότερο από το να δώσει πνοή στη μουσική.
Χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους μουσικές και πολιτιστικές καταβολές για να διαμορφώσουν, να τροποποιήσουν και να μεταμορφώσουν γνωστά μουσικά κομμάτια μέσω του αυτοσχεδιασμού.
Στο αποψινό πρόγραμμα οι Pranasa αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής, παρουσιάζοντας το ταξίδι της Yanna από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Πρόκειται για μία διαδρομή που ξεκίνησε το 1988 -με την αναχώρησή της από την πατρίδα, για να ζήσει στην Αμερική και τη Βρετανία- και ολοκληρώνεται σήμερα με την επιστροφή της στην Ελλάδα.
Pranasa:
Supriya Nagarajan Φωνή
Lucy Nolan Άρπα
Γιάννα Ζησιάδου Πιάνο
Συμμετέχει:
Duncan Chapman Electronics, φλικόρνο
Πρόγραμμα:
Γιάννης Κωνσταντινίδης: Andante Mesto & Lullaby-Sonic Cradle (1903-1984)
Lukas Piel: Horizon
Allah Rakha Rahman: Vaan Varuvaan (γ. 1967)
Παραδοσιακό: St. Kilda & Duncan Chapman: Sine Reeds & flugel
Dave Grusin: Memphis Stomp & Astor Piazzolla: Libertango (γ. 1934)
The Beatles: In My life
Δεν υπάρχουν σχόλια