Περιγραφή
Η σημαντική οινική έκθεση της Άνοιξης, Thessaloniki Wine Show, επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 30 και Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ.
Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών ή Περίπτερο 6, η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τις νέες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό.
Η έκθεση που εντυπωσίασε με την πρώτη της εμφάνιση το 2019, φέτος περιλαμβάνει περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στο αυξανόμενο οινόφιλο κοινό όσο και σε επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.
Διοργάνωση: Wine Style
Στο Thessaloniki Wine Show 2025 συμμετέχουν:
- Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
- Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητά τους.
- Alternative Wine Bar: Ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιολογικά, βιοδυναμικά και vegan κρασιά.
Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα αναλάβει ο Θεολόγης Πλακόπουλος, καταξιωμένος Έλληνας sommelier, και οι συνεργάτες του. Οι παραγωγοί θα εναλλάσσονται πίσω από το bar, μιλώντας για τα κρασιά τους, την ολιστική θεωρία, τη βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παραγωγής ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.
- Best Of the Best: Τα 25 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2025. Ο Άρης, που έχει αναδειχθεί δύο φορές καλύτερος Έλληνας sommelier στους διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και κατέχει το Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει τα 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν τους προηγούμενους μήνες.
- Best Value International Wines: Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, κορυφαίος Έλληνας sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και κάτοχος του Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει κρασιά εισαγωγής στην Ελλάδα με την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής για το 2025.
- Cocktail Bar: Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί. Οκτώ επιλεγμένα bar της Θεσσαλονίκης προτείνουν δύο cocktails βασισμένα στο κρασί. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Central Stage, mixologists από τα οκτώ bar θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά. Τα 16 cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια