Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974 οργανώνει, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη δημόσιων και κοινωνικών φορέων, τριήμερες εκδηλώσεις στις 21-23 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, με τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της ανάδειξης όλων των πτυχών φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης κατά την περίοδο της επτάχρονης τυραννίας ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 προγραμμάτισε:
1. Συναυλία (Σάββατο 21 Απριλίου 2018, 9 μ.μ.) με απαγορευμένα και λογοκριμένα από τη χούντα τραγούδια. Συμμετέχουν ο
Μανώλης Μητσιάς με το συγκρότημά του και οι Παναγιώτης Καραδημήτρης, Ελισάβετ Παπαθανασίου και Ελένη Μιχαλοπούλου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο.
2. Ημερίδα (Κυριακή 22 Απριλίου 2018, 10.45 π.μ.) για τη λογοκρισία την περίοδο της χούντας στον Τύπο και σε κάθε μορφή πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με εισηγητές πανεπιστημιακούς - ιστορικούς και ζωντανές μαρτυρίες από συγγραφείς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες των οποίων λογοκρίθηκαν τα έργα τους και αρκετοί υπέστησαν συνέπειες από το καθεστώς. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
3. Προβολή ντοκιμαντέρ (Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 7.30 μ.μ.) στον κινηματογράφο Ολύμπιον (αίθουσα ‘’Παύλος Ζάννας’’) με τίτλο "Στοργή στο λαό" του Βασίλη Δούβλη. Είναι μια παραγωγή της τηλεόρασης της Βουλής, με άγνωστα ντοκουμέντα από τη λογοκρισία της χούντας στον κινηματογράφο.
Δεν υπάρχουν σχόλια