Περιγραφή
Το Θέατρο Actina παρουσιάζει τη νέα του παράσταση με πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Μαρτίου. "Οι Λουόμενες" της Κατερίνας Μαυρογεώργη, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, φέρνουν τις ιστορίες τους με έναν γλυκόπικρο συνδυασμό, συνδέοντας το δάκρυ με το γέλιο. Οι ηρωίδες ερμηνεύονται από τις Ελένη Καμποσιώρη, Δέσποινα Ναυρόζογλου και Λιάνα Φωτίκα, προσφέροντας στο κοινό μια φέτα ζωής.
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, μέσα σε ένα σκουριασμένο υδροθεραπευτήριο, μια γυναίκα αποζητά τα ιαματικά λουτρά και ίσως μια νέα αρχή. Έχει όμως μια τεράστια πέτρα στην τσέπη της. Ένα μυστικό. Πρόκειται για μια δραματική παράσταση με κωμικά στοιχεία. Τρεις γυναίκες "μεταξύ πνιγμού και εγκυμοσύνης, προκαλούν αναστάτωση, ηδονή και φόβο. Αν πας κοντά, θα ζαλιστείς. Αν πλησιάσεις κι άλλο, μπορεί και να λιποθυμήσεις μαζί τους. Αν τις αγκαλιάσεις σφικτά, τα χέρια σου θα γεμίσουν νωπά μυστικά και θα ονειρευτείς τα πιο εξαίσια όνειρα", αναφέρει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στον πρόλογο του βιβλίου.
Οι Λουόμενες είναι τρεις ηρωίδες με βαθιά πάθη και αδυναμίες. Έχουν αμαρτήσει βαριά ή έτσι νομίζουν. Έχουν πιει αλκοόλ ώσπου να λιποθυμήσουν, έχουν κάνει σεξ με πολλούς συντρόφους, ήταν φιλόδοξες, θυσίασαν πολλά για να είναι ανεξάρτητες και ελεύθερες. Μέσα στο υδροθεραπευτήριο, απαλλάσσονται σταδιακά από αυτό το φορεμένο φορτίο. Μοιράζονται τις ιστορίες τους υπό ένα νέο πρίσμα. Η γυναίκα παρουσιάζεται ευεργετικά, όχι με λύπηση, και η ίδια είναι αντικείμενο στοχασμού και εξύμνησης.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Αθηνά Τσικνιά
Κατασκευή σκηνικών: Ζαχαρίας Παυτίνος
Σχεδιασμός αφίσας: Αθηνά Τσικνιά
Βοηθός Παραγωγής: Ελίνα Γεροδήμου
Παραγωγή: Θέατρο Actina
Ερμηνεύουν: Ελένη Καμποσιώρη, Δέσποινα Ναυρόζογλου, Λιάνα Φωτίκα
Φωνή, τραγούδι: Αλέξης Τσιώνης
Δεν υπάρχουν σχόλια