Περιγραφή
Με μια χοροθεατρική παράσταση ξεκινάει όπως και πέρυσι τη νέα χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Πρόκειται για την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας "Τα παπούτσια του βαρύτονου" του Δημήτρη Μπασλάμ, μια αφήγηση για δυο χορευτές, η οποία θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις στο θέατρο «Καμπέρειο» το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 21:15 μμ.
Η ιστορία αφορά τον Βαρύτονο κύριο Χαρίτονο Φουξ. Η τελειομανία του και η ατυχής διαχείριση ενός λάθους που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται, τον ταλαιπωρεί τόσο ώστε να τον οδηγεί πολύ συχνά στον υποδηματοποιό του. Κανείς δεν μπορεί να τον μεταπείσει. Ούτε ο πάντα ευδιάθετος κορεπετήτορας κύριος Επίλεκτος, ούτε ο πατρικός υποδηματοποιός κύριος Λαυρέντης, ούτε ο θαυμασμός των υπολοίπων μουσικών στις πρόβες, ούτε καν η ωραία και πάντοτε μετρημένη κυρία Ήβη.
Επί σκηνής δύο performers, ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου. Αφηγούνται από σκηνής την ιστορία, ενσαρκώνοντας όλους τους χαρακτήρες του έργου. Κινούνται, επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.
Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, απευθύνεται εξίσου σε παιδιά εφήβους και ενήλικες, χάρη στο κείμενο αλλά και στη πρωτότυπη σκηνοθεσία και χορογραφία του.
Συντελεστές:
Κείμενο: Δημήτρης Μπασλάμ,
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρίου - Δημήτρης Μπασλάμ,
Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου,
Μουσική - Sound design: Δημήτρης Μπασλάμ,
Κοστούμια: Νίκος Δάλλας,
Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανίδου.
Performers: Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Πολίτης
Διάρκεια παράστασης: 60’