Η
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά την ημέρα γενεθλίων του Αντόνιο Βιβάλντι με γνωστά του έργα και προσκεκλημένο της έναν από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της μουσικής μπαρόκ των ημερών μας, τον Maurice Steger. Συμμετέχει η Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου.
O Maurice Steger θεωρείται ως ο κορυφαίος ερμηνευτής στο φλάουτο με ράμφος παγκοσμίως, έχοντας κατακτήσει κοινό και κριτικούς με την εντυπωσιακή τεχνική του και την ανεξάντλητη ενέργειά του, έχοντας χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως ‘Παγκανίνι’ ή ως ‘μάγος’ του recorder (φλάουτου με ράμφος), αλλά και ως ένας ‘συγκλονιστικός και εμπνευσμένος μαέστρος΄. Στη συναυλία του με την Κ.Ο.Θ. έρχεται και με τις δύο του αυτές ιδιότητες, του μαέστρου και σολίστα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχα κοντσέρτα του επονομαζόμενου Κόκκινου Παπά που αναδεικνύουν το χρώμα και τις δυνατότητες όλων των οργάνων, αλλά και αποσπάσματα από το πλέον δημοφιλές του έργο θρησκευτικής μουσικής, το μεγαλοπρεπές ‘Gloria σε ρε μείζονα, RV 589’.
Διεύθυνση ορχήστρας/φλάουτο με ράμφος: Maurice Steger
Τσέμπαλο:
Γεράσιμος Χοϊδάς
Όμποε: Δημήτρης Κίτσος
Νεανική Χορωδία Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου
Διδασκαλία: Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου
Πρόγραμμα:
Έργα Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741)
Κοντσέρτο για πρώτο βιολί, 2 φλάουτα, 2 όμποε, 2 φαγκότα, έγχορδα και κοντίνουο σε σολ ελάσσονα, RV 577
Κοντσέρτο για τσέμπαλο, βιολί, έγχορδα και κοντίνουο σε ρε ελάσσονα, RV 541
Gloria για χορωδία, τρομπέτα, όμποε, έγχορδα και κοντίνουο σε ρε μείζονα, RV 589
Concerto La Notte σε σολ ελάσσονα για φλάουτο, έγχορδα και κοντίνουο, RV 439
Concerto Il Gardellino για φλαουτίνο, δύο βιολιά, έγχορδα και κοντίνουο σε ρε μείζονα, RV 428
Allegro per oboe, για έγχορδα και κοντίνουο, RV 447
Κοντσέρτο για 2 φλάουτα, 2 κλαρινέτα, 2 όμποε, 2 βιολιά ‘in trombe marina’, τσέλο, έγχορδα και κοντίνουο σε ντο μείζονα, RV 558
Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το
covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Δεν υπάρχουν σχόλια