Περιγραφή
Θέμα: Πολιτισμός & κοινωνικά επιτεύγματα. Στην Ελλάδα και την Βενεζουέλα.
Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας διοργανώνει το 1ο Patision Cinemart από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου στον κινηματογράφο Τριανόν.
Ένα φόρουμ, 3 ταινίες από την Βενεζουέλα και 2 ταινίες από την Ελλάδα συνθέτουν μια πραγματεία για τα κοινωνικά επιτεύγματα που γεννιούνται από οργανωμένες πολιτιστικές δομές και δράσεις.
• Τετάρτη 09/07/2014
Ώρα 19:30
Χαιρετισμοί:
• Farid Fernández, Πρέσβης της Μπολιβαριανής ∆ημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική ∆ημοκρατία
• Μάριος Στρόφαλης, Ιδρυτής και ∆ιευθυντής του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού ∆ικτύου
Ώρα 20:00
Φόρουμ “Πολιτισμός και κοινωνικά επιτεύγματα”
Εισηγητές:
• Μάριος Στρόφαλης (Ελλάδα) 15 λεπτά
• Farid Fernández (Βενεζουέλα) 30 λεπτά με την μετάφραση
Ώρα 21:00
Βενεζουελάνικος Κινηματογράφος
Ντουδαμέλ, αφήστε τα παιδιά να παίξουν μουσική (2010) - ∆ιάρκεια: 85 λεπτά
Σκηνοθεσία: Alberto Arvelo / Σενάριο: Jorge Chacín, Carlos Díaz, Nascuy Linares y Alberto Arvelo
Γυρισμένο σε επτά διαφορετικές χώρες, το ντοκιμαντέρ «Ντουδαμέλ: Αφήστε τα παιδιά να παίξουν μουσική», είναι μια διεισδυτική προσέγγιση σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, που αναδεικνύει την σημασία της τέχνης ως πνευματικό όπλο ενάντια στην ανθρώπινη σκληρότητα. Είναι μια ιστορία ελπίδας, βγαλμένη από το μέλλον για το παρόν.
Ώρα 22:30
Ανοιχτή συζήτηση
• Πέμπτη 10/07/2014
Ώρα 21:00
Ελληνικός Κινηματογράφος
Biloba (2010) - ∆ιάρκεια: 95 λεπτά
Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου / Σενάριο: Σοφία Παπαχρήστου / Ηθοποιοί: Lars Brygmann, Mechthild Grossmann, ∆ημήτρης Πιατάς, Jacqueline Corado da Silva, Βασίλης Nανάκης, Ιωάννα Πιατά, Πελαγία Φυτοπούλου, Νίκος Ζωιόπουλος, Βασίλης Γιαβρής, Τάσος Αντωνιάδης, Χρήστος Γλυκός, Αντώνης Βλησίδης, Άννα ∆ελαπόρτα
Ο Πέτερ, μηχανικός σε μια πολυεθνική εταιρεία με αμφίβολες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής ενός έργου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Πέρα Κάσσιρο, μια ασήμαντη κουκίδα στο χάρτη, χαμένη κάπου στο Αιγαίο. Πολύ σύντομα, ο Πέτερ συνειδητοποιεί ότι οι συνθήκες στο νησί απέχουν πολύ από αυτά που υπολόγιζε.
Ώρα 23:00
Βενεζουελάνικος Κινηματογράφος
Μακούρο (2008) - ∆ιάρκεια: 85 λεπτά
Σκηνοθεσία: Hernán Jabes / Σενάριο: Eduardo Troche, Hernán Jabes, Rafael Pinto, José Luis Varela / Πρωταγωνιστές: Gonzalo Cubero, Sebastián Falco, Leónidas Urbina, Tatiana Padrón, Julio César Castro, Eduardo Gil
Η ιστορία του Μακούρο διαδραματίζεται σε ένα χωριό που οι κάτοικοι του έρχονται αντιμέτωποι με την εξουσία, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. ∆εν το βάζουν κάτω μπροστά στην επίθεση που δέχονται από τους κεντρικούς κρατικούς μηχανισμούς, ούτε υποκύπτουν μπροστά στους εκβιασμούς των πιο ισχυρών.
• Παρασκευή 11/07/2014
Ώρα 21:00
Βενεζουελάνικος Κινηματογράφος
Να παίζεις και να αγωνίζεσαι (2006) - ∆ιάρκεια: 80 λεπτά
Σκηνοθεσία: Alberto Arvelo / Σενάριο: Carlos Díaz y Alberto Arvelo
Μέσα από το ντοκιμαντέρ «Να παίζεις και να αγωνίζεσαι», γνωρίζουμε το Σύστημα των Νεανικών και Παιδικών Ορχηστρών της Βενεζουέλας. ∆ιηγείται την μαγευτική ιστορία του “El Sistema”, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 240 χιλιάδες νέοι και παιδιά από την Βενεζουέλα και από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Ώρα 23:00
Ελληνικός Κινηματογράφος
Η χορωδία του Χαρίτωνα (2005) - ∆ιάρκεια: 116 λεπτά
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης / Σενάριο: Γιώργος Μακρής, ∆ημήτρης Βάκης, Γιώργος Καραντινάκης / Ηθοποιοί: Γιώργος Χωραφάς, Καραντινάκης Στέφανος, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλας Καραζήσης, Χρήστος Στέργιογλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Βασίλης Κολοβός, Υβόννη Μαλτέζου, ∆ημήτρης Πιατάς, Σπύρος Σταυρινιός
Ο Χαρίτων Ουλιάνωφ έχει ένα μεγάλο πάθος: τη ζωή! Για κείνον κάθε γυναίκα είναι όμορφη, κάθε κρασί είναι υπέροχο, ειδικά όταν το μοιράζεσαι με καλή παρέα, ενώ κάθε κατάσταση είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση. Από τη θέση Γυμνασιάρχη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, διασπείρει τη μοναδική του φιλοσοφία, ειδικά στους μαθητές που συμμετέχουν στο άλλο του μεγάλο του πάθος: τις χορωδίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια