Σύνδεση μέσω facebook
Σύνδεση μέσω twitter
Σύνδεση μέσω google
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Ένα παραμύθι από τις χίλιες και μια νύχτες. Ένα Μιούζικαλ για Παιδιά! Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.
Μετά την πολύ θερμή υποδοχή του κοινού για δύο συνεχόμενες χρονιές, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της επιτυχημένης παράστασης «Αλαντίν» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη.
Η θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου βασίζεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, που είναι γνωστός σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι « Χίλιες και μια νύχτες». Κυρίαρχο στοιχείο στο έργο είναι τα ζωντανά τραγούδια. Η μουσική του Νίκου Τσέκου, ειδικά γραμμένη για την παράσταση, έχει έντονη παρουσία σε όλο το έργο. Η ευρηματική σκηνοθεσία δίνει όπως πάντα έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, με τον ιδιαίτερο και γνωστό γοητευτικό τρόπο προσέγγισης που έχουν οι παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης.
Στην παράσταση μεταφερόμαστε στη σαγηνευτική Βαγδάτη. Τα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και πιθάρια, μέχρι να φτάσουμε βαθιά μέσα σε μια σπηλιά! Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν εικόνες μιας παραμυθένιας ατμόσφαιρας! Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι του παραμυθιού, τότε όλα μπορούν να συμβούν: Εκεί όπου όλοι οι ηθοποιοί μας ταξιδεύουν μαζί με τους χορούς και τα ζωντανά τραγούδια τους! Η παράσταση έχει μαγέψει μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές με την ζωντάνια και την ευρηματικότητά της!
Το έργο μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Το δίκαιο είναι αυτό που τελικά θριαμβεύει - και μας διδάσκει ποσό σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πάντα στη ζωή μας το σωστό.
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία: Λία Τσολάκη
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
Φίλτρα