Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Χορός

Δανάη και Διονύσιος "Free at Last"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Δανάη και Διονύσιος "Free at Last"

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 55'

Ανακοίνωση: Η εκδήλωση αναβάλλεται. 

Εικόνες μυστικισμού, σκοτεινή ατμόσφαιρα, η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα. Ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. Δύο νέοι χορογράφοι μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή ένταση του τελευταίου χορού αποτυπώνοντας την κίνηση προς το χείλος του γκρεμού. Τα σώματα γίνονται χώμα και τρέφουν τη Γη που τα έτρεφε. Από το έδαφος στον ουρανό, από τις ρίζες στα λουλούδια που ανθίζουν. Από το τέλος στην αρχή, κι από την αρχή προς το τέλος, ο κύκλος της ζωής και του θανάτου είναι μια αέναη αναγέννηση.

Η Δανάη Δημητριάδη και ο Διονύσιος Αλαμάνος, μετά από σημαντικές διεθνείς συνεργασίες τους, όπως αυτή με την ομάδα χορού του Άκραμ Καν, έρχονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, έχοντας στις αποσκευές τους το XL Production Award από τον διεθνή διαγωνισμό χορογραφίας για ντουέτο του Ρότερνταμ (Rotterdam International Duet Choreography Competition). Το Free At Last είναι μια παράσταση που αποτυπώνει τη συνέχιση της παράδοσης από τη μια γενιά στην άλλη, με πρωτότυπη μουσική και με χορογραφία εμπνευσμένη από παραδοσιακούς χορούς, ελληνικούς και ξένους, που εικονοποιούν τη φύση και τα πλάσματά της.

Συντελεστές:
Σύλληψη - Χορογραφία: Δανάη & Διονύσιος
Μουσική σύνθεση: Constantine Skourlis
Σχεδιασμός κοστουμιών: Δανάη Γκριμοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Jorg Schellekens

Ερμηνεύουν:
Pauline de Laet, Livia Petillo, Ιουλία Ζαχαράκη, Δανάη Δημητριάδη, Χριστίνα Reinhart, Ειρήνη Δασκαλάκη, Δάφνη Αντωνιάδου.

Υποστήριξη: Theater Rotterdam Productiehuis

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (5)

Εισιτήρια

Δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020