Σύνδεση μέσω facebook
Σύνδεση μέσω twitter
Σύνδεση μέσω google
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου, Οι Φίλοι της Μουσικής, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φιλοξενεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας, την Τετάρτη, 8 Μαΐου, στις 19:00, τη διάλεξη του Κωστή Γαϊτάνου, πιανίστα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου «Μουσικοί Ορίζοντες», με τίτλο «Οι συμφωνίες του Γιοχάνες Μπραμς».
Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν με αναλυτικό τρόπο οι τέσσερις μεγάλες συμφωνίες του Γερμανού ρομαντικού συνθέτη, πλαισιωμένες από ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία. Παράλληλα, το κοινό των σπουδαστών μουσικής και μουσικόφιλων στους οποίους κυρίως απευθύνεται η διάλεξη, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αποσπάσματα από βιντεοσκοπήσεις σημαντικών εκτελέσεων των τεσσάρων συμφωνιών.
Η ομιλία εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη. Οι ομιλητές των διαλέξεων είναι προσκεκλημένοι της Βιβλιοθήκης και προέρχονται από τον ακαδημαϊκό κυρίως χώρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και ερευνητές μουσικής ή μουσικοί, με εξειδίκευση στο εκάστοτε θέμα. Οι διαλέξεις πλαισιώνονται από ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικό υλικό και βιβλιογραφία από την πλούσια συλλογή της Βιβλιοθήκης.
Ομιλητής: Κωστής Γαϊτάνος, πιανίστας, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου «Μουσικοί Ορίζοντες».
Φίλτρα