Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

«Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική Άχ, να ΄σουν Εδώ….»

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

«Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική Άχ, να ΄σουν Εδώ….»

0.0
Περιγραφή

Δύο μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σάββατο και Κυριακή, από 6 μέχρι 28 Οκτωβρίου 2012, επίσης το σαββατοκύριακο 3 και 4/11 η Ατρύμων Art θα παρουσιάζει στο χώρο τέχνης Ιδιόμελο τη θεατρική παράσταση «Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική Άχ, να ΄σουν Εδώ….», με τον πρώτο και τον τελευταίο μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ενιαία σύνθεση: «Αυτός και το παντελόνι του» (έργο του 1957) και «Οι δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» (έργο του 2005).

 

Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας. Συζητούν και συγκρούονται με τον εαυτό τους, συζητούν και συγκρούονται με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα» που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα που παίρνει η Γυναίκα που τους νανούρισε και τους φρόντισε σαν παιδιά, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.

 

Η αρχή και το τέλος της πεντηκονταετίας 1950-2000 οριοθετούν τη μετάβαση από τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό κουστούμι, την «εποχή της αμεριμνησίας». Ενώ η Ελλάδα έχει γίνει «αγνώριστη», ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τις πιο σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες αυτής της χώρας, ανασύρει ό,τι έχει περισωθεί στη συνείδηση των Νεοελλήνων από αυτήν τη σαρωτική «ανάπτυξη».

 

Παίζουν: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Παπαθύμνιος.

 

Σκηνοθεσία, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια: Μανώλης Γιούργος.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2025
art&life logo