Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
ξενάγηση (Διάφορα)
Ξεναγήσεις (Εκθέσεις)

Δωρεάν ξεναγήσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

0.0
Περιγραφή
Δωρεάν ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές της προσφέρει η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς) κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα από τις 18:00 έως τις 20:00. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. Την ξενάγηση αναλαμβάνει η Μουσειολόγος Αθηνά Πάνου, επιμελήτρια των Συλλογών της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.

Οι συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά:
• Μόνιμη Συλλογή Ελαιογραφιών
Εκτίθενται έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, κυρίως ελαιογραφίες, όπως των Χατζή, Μαλέα, Αρτέμη, Προκοπίου, Ρωμανίδη, Νικόλαο και Περικλή Λύτρα, Χριστοφή, Πελεκάση, Δούκα, Οικονόμου, Γρίβα, Γεραλή, Βυζάντιου, Σερμετζίδη. Κυρίαρχη θέση στη συλλογή κατέχει η παρουσία καλλιτεχνών, οι οποίοι είναι Πειραιώτες.
Η θεματολογία της συλλογής χαρακτηρίζεται από έργα με πηγή έμπνευσης τη θάλασσα, το λιμάνι, τα πλοία.
• Συλλογή Γεωργίου Καστριώτη
Το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας του, μεταξύ των οποίων και η προτομή της Σοφίας Σλήμαν με το διάδημα της Τροίας, δωρίθηκαν στον Δήμο Πειραιά, από τη σύζυγό του στις 3 Αυγούστου 1974. Έργα του Γ. Καστριώτη υπάρχουν στην Εθνική Πινακοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, στην Βιβλιοθήκη Τζων Κένεντυ στο Καίμπριτζ της Μασσαχουσέτης κ.ά.
• Συλλογή Πάνου Αραβαντινού
Το έργο του Πάνου Αραβαντινού παρουσιάζεται κατά χρονολογική σειρά – σκηνικά, κοστούμια και μακέτες – από την εμφάνιση του καλλιτέχνη ως σκηνογράφου στη Γερμανία 1920-1930. Ένα μεγάλο μέρος της συλλογής προήλθε από αγορά του Δήμαρχου Αριστείδη Σκυλίτση (1967-1974) και δωρεά από τον γνωστό ιατρό Λούρο. 

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής μέσω email στο pinakothiki@pireasnet.gr είτε τηλεφωνικά στο 210-4101400.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020