Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Αποκριάτικες μουσικές εκδηλώσεις 2025
Παιδικές αποκριάτικες εκδηλώσεις 2025
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αθηνών
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
Release Athens
Βεάκειο Φεστιβάλ
Ejekt Festival
Φεστιβάλ Ηλιούπολης
Φεστιβάλ Κολωνού
Rockwave Festival
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Χριστουγεννιάτικες μουσικές εκδηλώσεις 2024
Χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις 2024
Ποδήλατο
Πρωτοχρονιάτικες μουσικές εκδηλώσεις 2025
Πρωτοχρονιάτικες παιδικές εκδηλώσεις 2025
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Από τον Ακαδημαϊσμό έως τις σύγχρονες αναζητήσεις"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Από τον Ακαδημαϊσμό έως τις σύγχρονες αναζητήσεις"

0.0
Περιγραφή

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της προβολής των σημαντικών Συλλογών της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει στο κοινό, από 2 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου, διακόσια έργα ζωγράφων που καταγράφουν αντιπροσωπευτικά και με σαφήνεια την πορεία και τις εκφάνσεις της ελληνικής τέχνης από τον Ακαδημαϊσμό του Μονάχου έως τις σύγχρονες αναζητήσεις.

 

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 19.30.

 

Γνωστά και άγνωστα έργα των Συλλογών αποτυπώνουν τη θερμή υποδοχή του Ακαδημαϊσμού στο τέλος του 19ου αι, την όψιμη ευθυγράμμιση με τα ανατρεπτικά αιτήματα της μοντερνικότητας και βασικό εκφραστή τη γενιά του ΄30, τους Έλληνες θιασώτες του Εξπρεσιονισμού, του Υπερρεαλισμού και της Αφαίρεσης, όσο και τις σύγχρονες μαρτυρίες νεότερων εικαστικών.

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άγνωστα έργα των Συλλογών της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Μεταξύ άλλων έργα των Ηλία Φέρτη (Πορτρέτο Πηνελόπης Λυδάκη), Σπύρου Παπαλουκά (Τοπίο Μυτιλήνης), Γεράσιμου Στέρη (Ορφέας και Ευρυδίκη), Άννας Κινδύνη (Λιμός), Χρήστου Δαγκλή (Τοπίο στο Παρίσι), Ιφιγένειας Λαγάνα (Το εργαστήριο του καλλιτέχνη), Σταμάτη Μεταξά (Τοπίο), Θεοχάρη Μορέ (Χωρίς τίτλο), Hermann Blauth (Ορίζοντες), Κίκου Λανίτη (Σύνθεση), Αλέξανδρου Αλιέα (Η μοίρα των προσφύγων), Φιλιππίνας Λιβιτσάνου (Η μητέρα μου), Χάρη Μαύρου (Σύμπαν), Σάσας Δεληγιαννάκη (Λίγο πριν λίγο μετά το ολοκαύτωμα), Νίτσας Αλεξιάδου (Περιβάλλον Νο 2), Στέλιου Βότση (Ποδηλάτης σε τοπίο), Έφης Τσουλουχοπόυλου (Επικαιρότητα-3).

 

Την έκθεση υποστηρίζουν επίσης με έργα τους οι Σπυρίδων Προσαλέντης, Νικόλαος Ξυδιάς, Γεώργιος Ιακωβίδης, Γεώργιος Ροϊλός, Άγγελος Γιαλλινάς, Κωνσταντίνος Παρθένης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Μπουζιάνης, Γιάννης Μηταράκης, Πάνος Σαραφιανός, Γιώργος Βακιρτζής, Γιάννης Γαϊτης Γιάννης Σπυρόπουλος, Γιάννης Μίχας, Όπυ Ζούνη, Δήμος Σκουλάκης, Χρήστος Θεοφίλης, και άλλοι καταξιωμένοι Έλληνες εικαστικοί.

 

Για την παρουσίαση της έκθεσης αυτής η Πινακοθήκη αξιοποιεί και τα δύο κτήριά της στο Μεταξουργείο, υπογραμμίζοντας, έτσι, μετά την έκθεση της πολύτιμης Συλλογής Γιώργου Οικονόμου, τη σημασία και τον παιδευτικό χαρακτήρα Συλλογών στη βαθύτερη επικοινωνία με την Ιστορία της Τέχνης.

 

Στο εξής, το ένα κτήριο της Πινακοθήκης θα φιλοξενεί τις μόνιμες Συλλογές και το δεύτερο με είσοδο από την οδό Γερμανικού θα παρουσιάζει τις περιοδικές, αρχής γενομένης με τις εκθέσεις «Design και Οικολογία», «Μαρία Μυλωνά -Κυριακίδη, Αναδρομική», «Έργα και μακέτες του Γιώργου Βακιρτζή για τον κινηματογράφο».

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξιδάκι στην Τέχνη». Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τηλέφωνο 2103313038.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    March
    SunMonTueWedThuFriSat
    2324252627281234567891011121314151617181920212223242526272829303112345
    March
    SunMonTueWedThuFriSat
    2324252627281234567891011121314151617181920212223242526272829303112345