Φίλτρα Close Filters
ΚατηγορίαExpand categories
Κωμωδία
Κοινωνική
Περιπέτεια
Θρίλερ
Αισθηματική
Δραματική
Επιστημονική φαντασία
Παιδική
Κινούμενα σχέδια
Ιστορική
Σινεφίλ
Ντοκιμαντέρ
Άλλα
Κωμωδία
Κοινωνικό
Δράμα
Τραγωδία
Μουσική παράσταση
Διασκευή
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Σύγχρονο έργο
Κλασικό Έργο
Αρχαίο θέατρο
Bar theatre
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Συναυλίες - Live
Πασχαλινές μουσικές εκδηλώσεις
Κλασική μουσική - Όπερα
Parties
Μουσικές βραδιές
DJ sets
Μουσικές σκηνές
Άλλες μουσικές εκδηλώσεις
Πίστες
Παιδικές πασχαλινές εκδηλώσεις
Παιδική παράσταση
Κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών
Βρέφη (έως και 2 ετών)
Νήπια (3 έως και 5 ετών)
Παιδιά Δημοτικού (6 έως και 12 ετών)
Έφηβοι (13 έως και 17 ετών)
Πασχαλινές εκδηλώσεις
Διαλεξεις - Σεμιναρια
Βιβλίο
Φύση - Οικολογία
Street events
Εκδηλώσεις για γονείς
Διαγωνισμοί
Δωρεάν σινεμά
Δωρεάν θέατρο
Δωρεάν μουσική
Δωρεάν χορός
Δωρεάν εκθέσεις
Δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις
Δωρεάν άθληση
Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αθηνών
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας
Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού
Release Athens
Βεάκειο Φεστιβάλ
Primer Festival
Ejekt Festival
Φεστιβάλ Ηλιούπολης
Rockwave Festival
Φεστιβάλ Βριλησσίων
Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Μένουμε Σπίτι - Χορός
Μένουμε Σπίτι - Μουσική
Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις
Μένουμε Σπίτι - Παιδί
Μένουμε Σπίτι - Διάφορα
Μένουμε Σπίτι - Σινεμά
Ποδήλατο
ΗμερομηνίαExpand Dates
ΚατάστασηExpand Status
ΏραExpand Time
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση έργων από τη Συλλογή του Γιώργου Οικονόμου

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Έκθεση έργων από τη Συλλογή του Γιώργου Οικονόμου

0.0
Περιγραφή
Α’ Τμήμα Έκθεσης
Από το 15ο αι. στο Ροκοκό, Ακαδημαϊσμός, Ιμπρεσιονισμός, Βιεννέζικη Απόσχιση, Φωβισμός, Εξπρεσιονισμός, Κυβισμός, Αφαίρεση, Νέα Αντικειμενικότητα,
Σχέδια της Συλλογής.
17 Φεβρουαρίου – 24 Απριλίου 2011

Β’ Τμήμα Έκθεσης
Σουρεαλισμός, Η Σχολή του Παρισιού, Πορτρέτο-Γυμνό-Νεκρή Φύση,
H τέχνη στην πρώτη Μεταπολεμική Δεκαετία, Η τέχνη στη Δεκαετία του ’60,  Νεοάγριοι, Χαρακτικά της Συλλογής.
5 Μαΐου – 3 Ιουλίου 2011

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων – κτήριο Μεταξουργείου, τη Συλλογή έργων του Γιώργου Οικονόμου.

Αυτή η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ζωγραφικών, κυρίως, αλλά και γλυπτών και χαρακτικών έργων. Απώτερος σκοπός της έκθεσης είναι να εμφανίζονται με σαφήνεια τα ιστορικά κινήματα από τους προδρόμους της μοντερνικότητας, τον Ιμπρεσιονισμό δηλαδή και τη Βιεννέζικη Απόσχιση, ως  τις ύστατες εκφάνσεις της από τη δεκαετία του ’60 έως του ’80. Ωστόσο, ο επισκέπτης θα θαυμάσει επίσης «κοσμήματα» έργα των πρώτων μετά την Αναγέννηση αιώνων, αλλά και των μεταγενέστερων 17ου και 18ου, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση λόγω της σπανιότητας και της σημασίας τους για την Ιστορία της Δυτικής Ζωγραφικής.

Οι φιλότεχνοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν έργα των Ambrosius Bosschaert II, Gerrit Dou, Eugène Delacroix, Franz von Stuck, Edward Cucuel, Lovis Corinth, Paul Signac, Moritz Melzer και πολλών άλλων.

Η Συλλογή περιλαμβάνει και μια μεγάλη σειρά σημαντικών σχεδίων, στην οποία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Ferdinand Hodler, Erich Heckel, Edgar Degas, Paul Gauguin κ.α. Στη Συλλογή εκπροσωπούνται με έργα τους και κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες- Γιώργος Ιακωβίδης, Νικόλαος Γύζης, Γιώργος Μπουζιάνης, Θάνος Τσίγκος, Μάριος Πράσινος, Θόδωρος Στάμος.

Η Έκθεση θα παρουσιασθεί και στα δύο κτήρια της Νέας Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, στο νεοκλασικό παλιό Μεταξουργείο, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Χριστιανού Χάνσεν.

Η Έκθεση πλαισιώνεται από έκδοση αντίστοιχου Λευκώματος 536 σελίδων, με εικονογράφηση των επιλεγμένων έργων και θεωρητικά κείμενα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από Τρίτη έως Παρασκευή, στις 11.00 και στις 19.00.

Στις 14/05/2011 στις 22:00 στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση από την: Νέλλη Κυριαζή, Διευθύντρια Πινακοθήκης και Μουσείων Δήμου Αθηναίων, Επιμελήτρια της έκθεσης.



Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια


    Δεν υπάρχουν σχόλια
    Γράψτε το σχόλιό σας
    filters Φίλτρα
    Close slideshow
    Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
    ©ART&LIFE 2025
    art&life logo
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910
    April
    SunMonTueWedThuFriSat
    303112345678910111213141516171819202122232425262728293012345678910