Περιγραφή
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του θεσμού Fest of Fests, διοργανώνει εργαστήριο ντοκιμαντέρ για εφήβους.
Μετά από δύο σχετικά εργαστήρια το 2022 και 2024, όπου ομάδες εφήβων από την περιοχή του Ταύρου μίλησαν για τις συνήθειες και τον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς και το πώς φαντάζονται τον εαυτό τους στο μέλλον, φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προτείνουν ιδέες για ένα προσωπικό βίντεο που θα παρουσιάζει ένα θέμα που τους απασχολεί ή τους ενοχλεί.
Στόχος είναι να συνδυάσουν αρχειακό υλικό από δικά τους βίντεο, φωτογραφίες και άλλο υλικό που θα εντοπίσουν τα ίδια τα παιδιά. Θα συνεργαστούν με έναν επαγγελματία κινηματογραφιστή για να σχεδιάσουν και να γυρίσουν ένα ομαδικό έργο. Μέσα από τεχνικές συγγραφής σεναρίου και συμμετοχική συζήτηση, οι ιδέες θα μετατραπούν σε μικρά σχέδια σεναρίου. Θα κάνουν έρευνα, θα γράψουν το σενάριο, θα οργανώσουν το γύρισμα και θα αναλάβουν ρόλους στο δικό τους έργο. Θα εισαχθούν στις βασικές αρχές χρήσης κάμερας, ήχου και μοντάζ. Με τη βοήθεια επαγγελματικού εξοπλισμού και των κινητών τους, θα μάθουν για τις επιλογές στην τοποθέτηση της κάμερας, τη χρήση του φωτός και θα εξετάσουν τρόπους φωτογράφισης ανθρώπων και χώρων με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Παράλληλα, θα εξοικειωθούν με τη χρήση του ήχου ώστε να επενδύσουν μουσικά και ηχητικά τις ταινίες τους.
Ο οργανισμός που διενεργεί τα εργαστήρια είναι το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, Καρπός
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την Συντονίστρια Υλοποίησης Δράσεων ΕΣΠΑ, Κατερίνα Τσουκνίδα, στο fofcoordinator@mcf.gr.
Το Fest of Fests διεξάγεται για πέμπτη χρονιά, με στόχο τη δημιουργία διεθνούς δικτύου συνέργιας για την εκπαίδευση της νέας γενιάς θεατών, σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς φορείς παγκοσμίως που ασχολούνται με τα οπτικοακουστικά μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια