Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Η πιανίστρια" της Ελφρίντε Γέλινεκ στο ΚΠΙΣΝ

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
θεατρικό αναλόγιο

"Η πιανίστρια" της Ελφρίντε Γέλινεκ στο ΚΠΙΣΝ

0.0
Περιγραφή
Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζουν την αναδρομή τους στις πιο ριζοσπαστικές φωνές της λογοτεχνίας με επίκεντρο τη γυναίκα. Οι Παραβάσεις πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζουν το ανατρεπτικό μυθιστόρημα της Ελφρίντε Γέλινεκ, "Η πιανίστρια", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Στο μυθιστόρημα Die Klavierspielerin (Η πιανίστρια), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μίχαελ Χάνεκε με τον τίτλο Η Δασκάλα του Πιάνου, η βραβευμένη με Νόμπελ Αυστριακή συγγραφέας καθρεφτίζει την αφανή βία της καθημερινότητας. Ξεκινώντας από την παθολογική σχέση μιας καταπιεστικής μητέρας με την υποταγμένη πιανίστρια κόρη της, η Γέλινεκ διεισδύει χωρίς συναισθηματισμούς τόσο στη γυναικεία ψυχοσύνθεση όσο και στις υποκριτικές σχέσεις μιας μικροαστικής κοινωνίας, καταδεικνύοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο. Η ήδη ζοφερή ατμόσφαιρα φτάνει σε ασφυκτικά επίπεδα όταν εισβάλει στην ιστορία ο άνδρας-καταλύτης με τη μορφή ενός μαθητή πιάνου. Καθώς δασκάλα και μαθητής παρασύρονται σε έναν ιλιγγιώδη στρόβιλο, η Γέλινεκ ζωγραφίζει την εικόνα μιας γυναίκας που βυθίζεται στην ανεξέλεγκτη δύναμη της αυτοκαταστροφής.

Η γραφή της Γέλινεκ, αναλυτική και ταυτόχρονα αποσπασματική, φέρνει στο φως εναλλασσόμενα και συχνά αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα και σκέψεις - φοβίες, φετίχ, φαντασιώσεις – και αποτυπώνει το συνειδησιακό υπόστρωμα του σύγχρονου ανθρώπου. 

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Καραντζάς
Ηχητικό περιβάλλον: Γιώργος Πούλιος 
Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Ορφέας Αυγουστίδης
Η χρήση του μυθιστορήματος Η πιανίστρια, σε μετάφραση Μαριάννας Σταυροπούλου και Λευτέρη Αναγνώστου, γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Rowohlt και των Εκδόσεων Εκκρεμές. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

€5

Η προπώληση εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά στις 08 Ιανουαρίου στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39). 

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020