Φέτος την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζονται τα Κούλουμα στο ΚΠΙΣΝ, με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, έθιμα από όλη την Ελλάδα και ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Οι επισκέπτες του Πάρκου θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν δυο έθιμα να ζωνταντεύουν μπροστά τους. Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς "Οι Μωμόγεροι" σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας της Ημαθίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η πολιτιστική εταιρεία ορχηστρικής τέχνης Βάκχαι θα παρουσιάσει το έθιμο του Μπέη από τη Βόρειο Ελλάδα που εχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία. Τα παραδοσιακά αυτά δρώμενα θα ακολουθήσουν μια αποκριάτική διαδρομή προς και από το Δημοτικό Πάρκο Καλλιθέας.
Την ημέρα που οι χαρταετοί υψώνονται στον ουρανό, η
Βασιλική Καρακώστα μας περιμένει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μαζί με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών για να μας τραγουδήσει με την καρδιά της τραγούδια από όλη την Ελλάδα αναλλοίωτα στη μνήμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια