Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Κυριακή απόγευμα στο φουαγέ - Αφιέρωμα στην ισπανική θαρθουέλα και το τάνγκο

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Κυριακή απόγευμα στο φουαγέ - Αφιέρωμα στην ισπανική θαρθουέλα και το τάνγκο

0.0
Περιγραφή
Σολίστ: Μαρία Μητσοπούλου, Ινές Ζήκου, Σταμάτης Μπερής, Χάρης Ανδριανός

 

Χορεύουν: Τζώρτζια Ζήκου & Λουκάς Μπαλόκας

Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας

 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στο Φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα παρουσιαστεί συναυλία αφιέρωμα στο ισπανικό και λατινοαμερικάνικο τραγούδι με γνωστά αργεντίνικα tangos.

 

Όταν το 1657 ο βασιλιάς Φίλιππος ο Δ’ της Ισπανίας μαζί με την βασίλισσα Μαριάνα παρακολούθησαν την παράσταση του Pedro Calderon de la Barca, “Oι Δάφνες του Απόλλωνα” σε μουσική του Juan Hidalgo de Polanco, δεν υποψιάστηκαν ότι παραβρέθηκαν στη γέννηση ενός μουσικού είδους που θα σαγήνευε όλο τον Ισπανόφωνο κόσμο.

 

Η zarzuela (θαρθουέλα) πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ανάκτορο της Μαδρίτης. Το όνομα της σημαίνει ότι κατάγεται από τον «αγκαθότοπο».

 

Στην συναυλία της Κυριακής θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα ωραιότερα ρόδα αυτού του αγκαθότοπου.

 

Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος εκδηλώσεων φουαγέ: Βαγγέλης Χατζησίμος


Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2025
art&life logo