Περιγραφή
• Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου:
"Το δικό μου Πάσχα"
Ποιητές, λογοτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί συναντώνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου. Φέρνουν μαζί τους κείμενα που αγάπησαν για να "αφηγηθούν" ιστορίες από το "Δικό τους Πάσχα". Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από το Φουαγιέ μέχρι την Κεντρική Σκηνή, θα γεμίσει με λέξεις, φωνές, μουσικές δημιουργών, οι οποίοι επιλέγουν να διαβάσουν στο κοινό, ποιήματα και κείμενα, προσωπικά, αλλά και συγγραφέων που τους καθόρισαν, στο πνεύμα των ημερών.
Τη Μεγάλη Τρίτη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα συναντηθούν οι: Χριστίνα Αλεξανιάν, Λένα Αλκαίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη, Μπέτυ Βαλάση, Άβα Γαλανοπούλου, Στέλιος Γεράνης, Κωστής Γκιμοσούλης, Ελένη Δαφνή, Νίκος Ερηνάκης, Μαρία Καβογιάννη, Λεωνίδας Κακούρης, Βασίλης Κάρδαρης, Λίλα Κονομάρα, Νικαίτη Κοντούρη, Σταμάτης Κραουνάκης, Βέρα Κρούσκα, Ελευθερία Κυρίτση, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Αλέξιος Μάινας, Υρώ Μανέ, Γιώργος Μαρκόπουλος, Ανδρέας Μήτσου, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κάλλια Παπαδάκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Στρατής Πασχάλης, Γιάννης Πατίλης, Έρη Ρίτσου, Κωστής Σαββιδάκης, Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Τζανετάκης, Γιώργος Χαντζής, Θανάσης Χατζόπουλος, Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρης Χουλιαράκης.
Είσοδος ελεύθερη.
Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
• Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου:
Κεντρική σκηνή
Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, υποδέχεται την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ η οποία θα δώσει μια συναυλία με το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ. Συμπράττει η Χορωδία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.
Γενική είσοδος: 10€
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Φουαγιέ - Λόγω τεχνικού προβλήματος η ομιλία του Μάνου Στεφανίδη, θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα
Μια αναφορά στον Γκρέκο με θέμα "Greco, ένα ελληνικό requiem" από τον Μάνο Στεφανίδη. Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (1541-1614) αποτελεί ένα μετέωρο στην ιστορία της τέχνης. Ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ, τη Γη και τον Ουρανό, στήνει τις υπερφυείς συνθέσεις του, στις οποίες το πάθος του σώματος καταλήγει στη θέωση. Σε μία παρουσίαση 30 λεπτών ο Μάνος Στεφανίδης θα αναλύσει, μέσα από εικόνες, τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου. Την ταφή του κόμητα Οργκάθ σε σχέση με το Espolio, την Προδοσία, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
Είσοδος ελεύθερη.
Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια