Οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου
Γιώργου Πέτρου, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley σε μπαρόκ εκδοχή χάρη στις αριστουργηματικές μεταγραφές του Σλοβάκου πιανίστα και συνθέτη Peter Breiner.
Παιγνιώδη concerti grossi, όπου μια μικρή ομάδα οργάνων (π.χ. ένα κουαρτέτο από βιολιά), διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα όργανα της ορχήστρας με έναν ξεχωριστό μουσικό ρόλο, στο ύφος μπαρόκ συνθετών όπως οι Corelli, Vivaldi και Handel, και τραγούδια όπως το "Blue Suede Shoes" και το "Here Comes the Sun", ερμηνεύονται με μοναδικό τρόπο από τους σολίστ της Καμεράτα σε όργανα εποχής.
O Peter Breiner, συνθέτης, πιανίστας, μαέστρος και μεταγραφέας, είναι μια από τις πλέον πολυσχιδείς μουσικές προσωπικότητες της εποχής μας. Tο 1993, υπό τη διεύθυνσή του, κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο Beatles Go Baroque, πάνω σε θέματα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Beatles.
Συντελεστές:
Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Γιώργος Πέτρου
Peter Breiner
Στο πλαίσιο του
Summer Nostos Festival 2018.
Δεν υπάρχουν σχόλια