Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

"Νεκρές ψυχές" Gogol Center - Kirill Serebrennikov

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Νεκρές ψυχές" Gogol Center - Kirill Serebrennikov

0.0
Περιγραφή
Διάρκεια: 145'

Ανακοίνωση: Η εκδήλωση αναβάλλεται.

"Ρωσία! Πες μου τι ζητάς από εμένα! Ποιος είναι ο κρυφός δεσμός που μας ενώνει;", αναρωτιέται ο Νικολάι Γκόγκολ στην αριστουργηματική σάτιρά του Νεκρές ψυχές (1842) – μια κραυγή που αντηχεί διαμέσου δύο αιώνων. Ορμώμενος από την εμβληματική αυτή επίκληση, ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, καλλιτεχνικός διευθυντής του Gogol Center και τρομερό παιδί της σύγχρονης σκηνοθεσίας, διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γκόγκολ, μια βιτριολική, επικών διαστάσεων τοιχογραφία της ρωσικής κοινωνίας, στην πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα.

Στην παράστασή του, που χαρακτηρίστηκε "ηχηρό χαστούκι στα ρωσικά ήθη", ο Σερεμπρένικοφ αποτυπώνει ανάγλυφα αυτό το κοινωνικό μωσαϊκό, με όλη τη γοητεία και τον παραλογισμό του. Δέκα άντρες ερμηνευτές, που υποδύονται όλους τους χαρακτήρες, άντρες, γυναίκες αλλά και ζώα, φωνάζουν, γελάνε, χορεύουν, τραγουδάνε, γαβγίζουν επί σκηνής. Απατεώνες, αλκοολικοί, τζογαδόροι, μανιακοί, κλέφτες και διεφθαρμένοι δικηγόροι κατοικούν στο κατάμαυρα κωμικό όσο και ποιητικό σύμπαν του Γκόγκολ: μια πινακοθήκη εξωφρενικών χαρακτήρων, που προκαλούν αβίαστα το γέλιο, αλλά ταυτόχρονα φέρουν και κάτι το ανησυχητικά επίκαιρο κάτω από τη φαιδρή επιφάνειά τους, αφού, ντυμένοι με σύγχρονα ρούχα, παραπέμπουν σε φιγούρες οικείες σε όλους μας. Σαν καταδικασμένες μαριονέτες, κινούνται ξέφρενα μέσα σε ένα κοντραπλακέ σκηνικό, που τελικά γίνεται το φέρετρό τους: αυτοί είναι οι Νεκρές ψυχές του έργου, που όχι μόνο επωφελούνται από τις απάτες τους σε βάρος των πεθαμένων δουλοπάροικων αλλά και, πλήρως εξαχρειωμένοι, καταλήγουν και οι ίδιοι στερημένοι από ζωή, εξαϋλωμένοι όσοι και οι θαμμένοι συμπατριώτες τους.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Νικολάι Γκόγκολ
Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Kirill Serebrennikov
Σχεδιασμός φωτισμών: Igor Kapustin
Μουσική διεύθυνση: Arina Zvereva
Φωνητική διδασκαλία: Arina Zvereva, Anton Ivanov
Διδασκαλία κοντραμπάσο: Andrei Samoilov
Σχεδιασμός - κατασκευή κοστουμιών: Svetlana Volter
Βοηθός ενδυματολόγου: Veneamin Ilyasov
Τεχνικές κατασκευές: Girt Mucenieks
Βοηθός σκηνοθέτη: Anastasia Uvarkova
Εκτέλεση παραγωγής: Yaroslava Ziva-Chernova 

Παίζουν: Odin Bairon, Oleg Guchin, Mikhail Troynik, Andrey Rebenkov, Artem Shevchenko, Nikita Kukushkin, Anton Vasiliev, Evgeny Sangadzhiev, Andrey Polyakov

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2020. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021